Radeon Software ince fan hızı ayarları nasıl olmalı?

Makaleler
1
Merhabalar. Red Dead Redemption 2 oynarken ekran kartım 80 dereceyi gördü. Bu testi yaparken, fan hızının 900 RPM hızında döndüğünü gördüm. 900 RPM yavaş mı bilmiyorum fakat yavaş gibi hissediyorum. Radeon'da "ince fan hızı ayarları" diye bir yer gördüm. Benim istediğim, hem ömründen yememesi hem de ısınmaması. Yani dengeli bir hız gerekiyor. Buradaki hız değerleri nasıl olmalı?

RX 570 4 GB.

Adsız.png

Ciddi misin? 80 derece 900 RPM dönüyor yahu benimki? İlginç. Ayarları ne yapmalıyım sence?

Ne desem yalan olur inan bana. Konu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır. GPU Tweak falan kullanıyorum, orada 0 DB fan özelliğini kapattığımda bile 38 derecelerde 725 dönüyor. 900 kesinlikle çok az bence.

Ne desem yalan olur inan bana. Konu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır. GPU Tweak filan kullanıyorum, orada 0 Db fan özelliğini kapattığımdayken bile 38 derecelerde 725 dönüyor. 900 kesinlikle çok az bence.
O kadar az derecede de ben size önermem 725 RPM hızını. Boşu boşuna ekran kartının ömrünü azaltmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Benim için ne önerirsiniz? Mesela sizce en az hangi sıcaklıkta fanım dönmeye başlamalı?
Kartınızda kendiliğinden 0 db özelliği var ise açık tutmanızda herhangi bir sakınca yok. Fakat yazılım ayarları kısmında kartınız hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığım için sizlere yanlış bilgi vermek istemem...

Kartınızda kendiliğinden 0 db özelliği var ise açık tutmanızda herhangi bir sakınca yok. Fakat yazılım ayarları kısmında kartınız hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığım için sizlere yanlış bilgi vermek istemem...
Çok sıkıntı iş ya. Sıfır RPM olayını diyorsanız var evet fakat bu ince ayarları yaparken Sıfır RPM olayını açamıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı