Radeon Vega 3 sistem oyun oynarken 100 FPS'den 5 FPS'e düşüyor

Roy Ackerman

Femtopat
Daha fazla  
100 FPS Full akıcı oynadığım oyun bir anda 5 FPS'lere kadar düşüyor ve 5 dakika boyunca böyle devam edip düzeliyor, sonra yine aynı şey oluyor. Sorun ısınmadan kaynaklıdır dedim gittim pahalı bir soğutucu aldım ve laptop ısınmasa bile yine aynı sorunla karşılaştım, işlemcimin orta düzeyde olduğunu da söylediniz ben artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Hevesim bile kalmadı, bu sorunu çözen arkadaşlara maddi olur, manevi olur sorunlarını dile getirirlerse yardımcı olmaya çalışacağım.
8 GB (5.95) kullanılabilir alan, 64 Bit.
AMD Ryzen 3 3200U with Radeon Vega Mobile GFX 2.60 GHz.
AMD Radeon Vega 3 Graphics harici olarak da AMD 500t series.

Son düzenleyen: Moderatör:
100 FPS Full akıcı oynadığım oyun bir anda 5 FPS'lere kadar düşüyor ve 5 dakika boyunca böyle devam edip düzeliyor, sonra yine aynı şey oluyor. Sorun ısınmadan kaynaklıdır dedim gittim pahalı bir soğutucu aldım ve laptop ısınmasa bile yine aynı sorunla karşılaştım, işlemcimin orta düzeyde olduğunu da söylediniz ben artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Hevesim bile kalmadı, bu sorunu çözen arkadaşlara maddi olur, manevi olur sorunlarını dile getirirlerse yardımcı olmaya çalışacağım.
U serisi ultra low power bir işlemci olduğu için oyun için değil ilk aklıma ısınma sorunu geldi ama soğutucu aldım demişsin en son ne zaman fan temizliği ve termal macun yapıldı yada pil gücünden basit bir şekilde işlemci gücünü %100den %75 %90a çekmeyi denediniz mi benim leptobumda öyle işe yaramıştı fps drop olayı

FPS sabitlerseniz büyük ihtimalle sorun çözülür V-Sync açabilirsiniz.

Oyuna bağlı bir şey bu mesela benim bilgisayarım çok eski Valorant yükledim 70 FPS gösteriyor ama adım atınca 3 FPS'ye kadar düşüyor FPS göstermelik bir şey sabit değil. Senin bilgisayarın çok iyi sayılmaz gidip bu bilgisayarda ağır oyun oynarsan tabii ki böyle bir şey olur.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı