ChatGPT Plus sonrası yapay zeka önerileri

Blackss

Megapat
Makaleler
2
Selam arkadaşlar. Uzun zamandır ChatGPT Plus üyesiyim ama artık gözüme çok batmaya başladı. Her halde fazla işlem gücü yemesin, fazla arka planda yorulmasın diye midir, kısa kısa, açıklayıcı olmayan ve ayrıntılı yazmadan cevaplar vermeye başladı. Şu aralar adını çok duyduğum Gemini ve Claude var. Grok var. DeepSeek var. Başka var mı bilmiyorum ama sizin önerdiğiniz hangisi olur? Paralı alacağım.

Gemini kullanıyorum paralı versiyonunu, gayet yeterli olduğunu düşünüyorum tabi şu aralar bir kaç sorun dışında güzel bir şekilde çalışıyor hele görüntü üretmesi oldukça güzel ve gerçekçi. Kodlama için arıyorsan Claude aşırı güzel çalışıyor ama yanlış bilmiyorsam plus alsan bile günlük yazma limitin var.

Claude 800₺ olan aboneliğini almıştım. İşin code ise çok iyi yapay zeka fakat diğer işlerde gözüme batıyordu, şu an deneyimim az olsa da Gemini seviliyor.

Claude 800₺ olan aboneliğini almıştım. İşin code ise çok iyi yapay zeka fakat diğer işlerde gözüme batıyordu, şu an deneyimim az olsa da Gemini seviliyor.

Yanlış anlaşılmasında izlediğim videolarda Pro bile alsan durmadan bekleme süresine sokuyor. Ki yapım tarzı olarak Gemini'dan karışık kod yazma işinde.

Gemini'yi paralı bile almanıza gerek yok. aistudio.google.com üzerinden Gemini 3 Pro'yu ve Gemini 3 Flash'ı ücretsiz kullanabilirsiniz. Limiti, normal Gemini platformuna göre daha yüksek ve ücretsiz. Tabii kullanım alanlarına göre değişkenlik gösterir bu modeller. Şu an neredeyse hepsi kafa kafaya ilerliyorlar. Aralarında fark varsa bile birbirlerine çok yakınlar.

Aşağıdaki bağımsız test sitelerinden kategori bazlı inceleme yapabilirsiniz.

Artificial Analysis'e göre şu an zeka bakımından en iyisi Gemini 3 Pro. Hız bakımından her ne kadar ChatGPT 1. olsa da 1. olan modelinin zeka puanı şu an 61. Keza Gemini 3 Pro'nun hızı hoşunuza gitmezse Gemini 3 Flash var.

1766099932560.png

Selam arkadaşlar. Uzun zamandır ChatGPT Plus üyesiyim ama artık gözüme çok batmaya başladı. Her halde fazla işlem gücü yemesin, fazla arka planda yorulmasın diye midir, kısa kısa, açıklayıcı olmayan ve ayrıntılı yazmadan cevaplar vermeye başladı. Şu aralar adını çok duyduğum Gemini ve Claude var. Grok var. DeepSeek var. Başka var mı bilmiyorum ama sizin önerdiğiniz hangisi olur? Paralı alacağım.
Grok. Çok patavatsız ama gerçekten ChatGPT'nin vurdumduymaz tavırları, Gemini'ın kafadan sallama huyları gibi şeylerini görmedim pek. Genelde sorunlarım neyse anlattım ve çözümlerini uyguladım, ChatGPT ve Gemini çözüm sunamadı etkili bir şekilde. Bu aralar favorim. DeepSeek çok güzel o da favorim ama görsel analizi yok tamamen ama tamamen yazı üzerine gibi. Claude paragöz gibi geliyor biraz kullanmadım yetenekli ama gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı