RAID Modunda Windows 10 Kurulumunda Diskler Görünmemesi

Alicem Doğan

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600, Asus GTX 650Ti Boost 2GB, Corsair Vengeance 16GB (2x8), Biostar M700 500GB M2 SSD, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Seagate Barracuda 1TB HDD, Windows 10 Home SL 21H2

Laptop: (HP Vitcus 15.6") i7 12700h , RTX 3050Ti, 16GB DDR4, 1TB WD M2 SSD, W11 Home SL
Merheba arkadaşlar. MSI A68HM-P33 V2 anakarta sahibim ve RAID0, RAID1 ve RAID10 modlarını destekliyor. Bios'tan sata konfigürasyonunu RAID Mode yaptım ve 2 sabit diskimi RAID0 modunda çalıştırabiliyorum. Windows 10 64Bit kurulum ekranına geldiğim zaman "Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz?" sekmesinde "Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı." yazıyor. Gözat butonuna bastım ve Boot :X yazan sürücüye tıklayarak Enter tuşuna bastım ancak yine de kabul etmedi.

Kurulum'un kendisi RAID destekliyor biliyorum, çünkü başka anakartlı bir sistemde sorunsuz kurulum yaptım. Ayrıca UEFI kurulum yapacaktım. USB belleği ona göre hazırlamıştım.

Sata konfigürasyonunu AHCI moduna aldığımda ise aynı sekmede sürücüler sorunsuz bir şekilde göründü. Ancak RAID imkanı varken neden normal kurulum olsun ki?

Burada problemin kaynağı nedir? Eksik yaptığım bir şey mi var? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Raid hiç yapmadım fakat anakartınızın sürücüleri içerisinde şöyle bir dosya var, inceleyin isterseniz.

Screenshot_147.jpg

AMD Bolton RAID Driver

Son düzenleme:
Raid hiç yapmadım fakat anakartınızın sürücüleri içerisinde şöyle bir dosya var, inceleyin isterseniz.

Eki Görüntüle 320262

AMD Bolton RAID Driver
Windows 10 64Bit için indirdim ve kuruluma bastığım zaman işletim sistemimin bu kurulumla uyumlu olmadığını söyleyen bir uyarı ekranı çıktı[emoji16]
Başka işletim sistemlerinin kurulumunu indirip denediğimde de başka bir hata verdi.
Değişik bir durum.
Herhangi bir yardım yok mu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı