RAID yapmadan veri kurtarma

• Konuyu başlatan meçhul yolcu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 981
M

meçhul yolcu

Ziyaretçi
Sata harddiskim son zamanlarını yaşıyor gibi. Çünkü acayip sesler geliyor. Ben de mevcut harddiskteki arşivimi kurtarmak için IDE harddisk aldım.

Sorularım ise:

1. Raid yapmadan veri transaferi yapabilirmiyim ?
  2. Biri SATA diğeri IDE olan bu hardisklerle raid yapılır mı ? (her ikisi 160 gb, rpm'ler aynı )

Son düzenleyen: Moderatör:
Veri transferinden kastım veri yedekleme. 2.sorumda ise genel olarak ide ve sata raid yapılabilr mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Veri yedeklemek için raid yapmanıza gerek yok raid bambaşka bir şey. Aldığınız yeni diski takınca direk ikinci disk olarak görünecek zaten istediğiniz gibi yedekleme yapabilirsiniz. O iki harddiskin raid olmaz büyük ihtimal çünkü raid için aynı marka - model diskler olması gerekiyor diye biliyorum. Siz ide harddisk alarak zaten hata yapmışsınız. Eski harddisk ömrünü tamamlayınca ne olacak ide diske mi kurulum yapacaksınız?

O iki harddiskin raid olmaz büyük ihtimal çünkü raid için aynı marka - model diskler olması gerekiyor diye biliyorum.

Raid için aynı marka model disk gerekmez, hatta aynı kapasitede olması bile gerekmez. Teknik açıdan gereken tek şey, dizideki tüm disklerin, aynı kontrolcüye bağlanmasıdır. Henüz IDE bir disk ile SATA bir diskin aynı anda bağlanabildiği bir kontrolcü üretilmediğinden ve üretilmesi de beklenmediğinden, arkadaşın, büyük olasılıkla genel kültür olsun diye sorduğu sorunun cevabı hayır olacaktır. Ancak; IDE veya SATA disklerden biri, çevirici yardımı ile aynı porta sahip hale getirilirse, o port üzerinden raid destekleyen bir genişleme kartı veya anakart ile raid yapılabilir. Tabii yavaş bir IDE diskle hızlı bir Sata diski raid yapmanın mantıklı olacağı tek konfigürasyon, sadece veri göçme güvenliğinin düşünüldüğü Raid 1 konfigürasyonudur.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı