@Oreki Hocam merhaba bugün 1200w Raijintek Ampere platinum ATX 3.1 Pcie 5.0 psu sipariş ettim de. Cybenetics raporu burda ancak iç komponent hakkında bilgi yok. Teknobiyotik linki aşağıdaki bilgi resimlerinde iç komponentleri görünüyor biraz. Bu psu hakkında bilginiz var mı acaba ? Sistemim bunun yarısı kadar bile güç istemiyor ama 1000w ile arasında 1000tl olduğu için bir kere almışken kafam rahat etsin. Hiç bir zaman da limitine yaklaşmasın ısınmaısın diye 1200w aldım. ATX 3.1 olduğu ve 12v2x6 kablosuna sahip olduğu için ve Raijintekin kaliteli bir marka olduğunu duyduğum ve bu da plat ve ucuz olduğu için aldım. Bir bilgilendirir misiniz beni rica edersem .
R7 7800x3D ve RTX 4070 Super sisteme BitFenix 1000W alınır mı?
Sizin tanımıyor olmanız ürünlerin tanınmadık olduğu anlamına gelmez. Raijintek, BitFenix gibi markalar yurt dışında oldukça ünlüdür. Suç sizin değil. Yıllardır ülkemizdeki teknoloji editörlerinin suçu. Buna bu forumun yöneticileri de dahil. Şu saydıklarınızdan başka markaların doğru düzgün...www.technopat.net
Şurada anlatmıştım biraz. Elde hem detaylı bilgi yok, hem de olan bilgiler iyi olmadığı yönünde.
İade edilmeli mi sizce? Şu anki sistemim 7800x3D ve 4080 Super ama mesela 5 yıl sonra bir sistemim oldu 1000W çekiyor bu PSU sizce patlatır mı?
Yani param ziyan olacaksa kargoyu almam. Daha ürünü teslim almadım. Kargoyu teslim almiyim o zaman.Patlatmaz. İade etmenize gerek yok artık. Keşke aldıktan sonra değil, almadan önce haber verseniz.
ATX 3.0 olan başka PSU'ların portlarına falan bakıyorum ama farkı anlayamıyorum olay sense pinlerinin kısalması/uzalması anladığım kadarıyla ama bundan nasıl emin olabilirim tam?
Kutusunda da ATX 3.0 yazıyor mesela. Yani aslında merak ettiğim şey şu bu aslında ATX 3.0 bir PSU yani PSU tarafındaki soketi değiştirilmemiş içine konulan kabloyu 12V2x6 yapıp bunu ATX 3.1 olarak mı satıyorlar acaba?
Hayırlı olsun. Soketten anlamak pek de mümkün değil. Ama Ampere 1200W modelinin Cybenetics'te 230v için ATX 3.1 sertifikası mevcut. Cybenetics, ATX 3.0 ile standart belirleyici olarak nitelenmişti.
PSU güncellenip, uygun hâle getirildikten sonra satılıyor. ATX 3.1 standardı, ekstrem değişiklikler barındirmadığı için markalar bu şekilde çözüyorlar.
Erime konusundan çekiniyorsanız. PSU ATX 3.0 olsa bile, PSU tarafındaki sokette şimdiye kadar yaşanmış bir sıkıntı yok. Hwbusters sitesinde bununla ilgili bir test ve bilgilendirme videosu vardı. Bulursam atayım.
@Quistin konu değişiklik, soket içinde ve sense sinyaline verilen tepkilerin değişimi olmasi sebebiyle, son kullanıcının anlayabileceği bir yöntem yok sanırım. Belki 0W kontrolü, soket tam oturtulmayarak denenebilir ama pek de sağlıklı olmaz.