Raijintek PONOS MS için en iyi hava sirkülasyonu nasıl olur?

SLR Nirvana

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2019
Mesajlar
543
Çözümler
1
Opsiyonel olarak sunulan 3 adet fanı da alacağım. Önde 3, üstte 3, arkada 1 fan olacak şekilde takmayı düşünüyorum. Fanları en iyi sirkülasyon için nasıl kullanabilirim? Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Ben öndeki 3 fandan hava içeri gelecek üstteki 3 fan ve arkadaki 1 egzoz fanı ile dışarı atacak şekilde düşündüm.
Not: Dark Freezer X94 kule tipi soğutucum mevcut.
 

Dosya Ekleri

  • A66ZS210113iSON3.png
    A66ZS210113iSON3.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 27
Bu şekilde kullanacaksanız herhangi bir hava akışı problemi yaşamazsınız zaten kasa mesh panel, fan model tavsiyesine mi ihtiyacınız var anlayamadım tam olarak ne istediğinizi.
Öndeki 3 fanı havayı çekecek şekilde diğer tüm fanları ise egzoz olarak kullanmayı düşünüyorum. En iyi sirkülasyon için başka bir öneri arıyorum.
Düşündüğünüz varyasyon doğru. Ön ve alt(imkan varsa) fanlar kasaya hava üfleyen, arka ve üst fanlar ise kasadan havayı çeken formda olması ideal senaryodur.
Alt için şimdilik bütçe ayıramadım maalesef. Kasanın klasik haline ek opsiyonel olarak satılan 3 fan paketini alabildim. 6 fandan fazlasına da bence gerek yok diye düşünüyorum.
 
@SLR Nirvana

3 ön ve 3 arka-üst fazlasıyla yeterli zaten. Kasanın içi geniş. Siz optimum hava akışını sağlasanız başka bir şey gerek kalmaz.
"Ben öndeki 3 fandan hava içeri gelecek üstteki 3 fan ve arkadaki 1 egzoz fanı ile dışarı atacak şekilde düşündüm." Bu cümleyi doğru olarak kabul ediyorum o zaman hocam?
 

Geri
Yukarı