Rainbow Six Siege Alınır mı?

NothingAtHere

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar Türkiye'de olayı saçmalığa bağladılar mı bilmem fakat yabancıların videosunda mükemmel bir oyun olarak gözüküyor. Alırsam starter edition alacağım. Elimde PUBG, GTA 5, Far Cry 5 gibi oyunlar var ve bunların yerini tutar mı? Yabancılarda çok güzel komutlar ile tam bir SWAT 4 Remastered oluyor oyun. Bu tip polisiye oyunlarına bayılırım. Fakat oyun 26 TL. Pay Day 2'deki durumlardan karşıma çıkar mı? (Hani küçük çocuklar) Oyunun beklediğimden sapıp yok "HS attım, 10 tane kilim var kanka" tipi bir oyun olması beni üzer. Ready or Not diye mükemmel bir oyun çıkacakmış. Bilginiz var mı? Benzeri oyun önerir misiniz?

Oyunun kitlesi iyi. Özellikle Gold üstü seviyede büyük insanlar geliyor. Oyundaki önemli olan kill almak değil, önemli olan taktiğin. Hiç kill almadan, yaptığın hareketlerle, verdiğin bilgilerle bile oyunu kazanabilirsiniz. CS mantıklı bir oyun değil yani. Eskiden sunucuları kötüydü TR için. 120-130 ping civarında oynuyorduk. Şimdi onu da düzelttiler. 60-70 arası alıyorum.

Eşitleme ve ping sorunlarına katlanabilecek bünyeye sahipsen alabilirsin.
Ben aldım. 150 saate yakın oynadım. Ama bu sorunlar yüzünden çok soğudum. Maalesef Ubisoft para kazanacak tüm sistemleri kuruyor. Ama Çok oyunculu sistemin bel kemiği olan eşleştirme ve ping sorunlarını düzeltemiyor.

Mesela sen 10 seviye bir hesapla oynuyorsun. Karşına 150 seviye bir oyuncu geliyor. O oyuncu sen haritayı gezene kadar seni öldürüyor. Haritalar büyük olduğundan oyunu öğrenmen zorlaşıyor.

Dipnot: 150 saatte 60 seviye civarına geldim. Seviye olayı tecrübeni gösterir. 150 seviye adam sana göre daha fazla oyun tecrübesine sahip olacağından daha avantajlı olacaktır.

Pingler 75-100 civarı geziyor. Karşındaki adam 10 ping ile oynuyorsa aynı Duvardan izleme hilesi gibi sen daha adamı görmeden o seni vurmuş oluyor.

Son olarak Starter edition sürümü yüzünden çok çocuk olduğu doğrudur. Ama takım ayarlamadan oyuna girmek sinirlerinizi bozabilir. Kendi takım arkadaşlarına vuranlar, Bilerek karşıdaki oyuncuları besleyenler, Oyundaki Kapı, Pencere,Duvar gibi yerleri kırıp takımın oyununu zorlaştıran oyunbozan oyuncular vb. olabiliyor.

Starter Edition yerine Standart sürümü almanı öneririm.

Son düzenleme:
Dostum alışmak 10 ile 20 saat arasında sürüyor. Oyunda taktik ve takım içi iletişim çok önemli. Bazen de ranked maçlarda çıkan adamlar oluyor, bu yüzden olabildiğince Discord'dan adam bulup girmelisin. Karşılaşmaya girdikten sonra bazen yüklenme ekranları internet sıkıntılarından dolayı uzun sürebiliyor. Levelı yüksek adamlar çıkıp seni öldürüyor diyenlere aldırma, casual maçlarda benim karşıma genelde 30-60 level arasında olan insanlar geliyor, 100+ geldiği nadiren oluyor, zaten oyunda önemli olan level değil.

Mesela sen 10 seviye bir hesapla oynuyorsun. Karşına 150 seviye bir oyuncu geliyor.
Normal oyunda elo yok. Dolayısıyla adaletli bir eşleştirme sistemi olmuyor. Level farkı olabiliyor. Ama bu da dengeli bir şekilde oluyor. Yani sen 10 level olmana rağmen senin oyununa 150 level adam geliyorsa senin takımında da illaki o seviyelerde olan oyuncu veya oyuncular vardır. Ranked eşleştirmesi çok iyi olmasa da idare eder.

Bu mantıkla yaklaşmanız bana saçma geldi. Karşıya ya da bizim takımımıza 10 seviye atması bir şeyi değiştirmiyor. Yüksek seviye arkadaşlar oyun tecrübelerinden dolayı CS:GO oynar gibi takılan bu arkadaşları çok kolay alabiliyor. Oyuna yeni başlamış oyuncuyu burada Ubisoft kaybediyor. Oyuncu sayısının Battle Royale ve hatta CS:GO bile oranla az olmasının nedeni budur.

Maalesef bu sorunlar sadece ben tarafından kötü gözükmüyor. Oyunun turnuvaları bile ödül dağıtılmadığı sürece 10-25 k arası izleniyor. Ödül olduğunda 150-200 k civarı izleniyor. Sevdikleri oyunun turnuvasını bile insanlar ödül olmadığı sürece izlemiyor.

Rainbow kendi hatalarını uzun süre sonra çözdü. Ama bu sorunlar yüzünden ve son zamanlarda artan hileler yüzünden CS:GO daha az hayatta kalacak gibi görünüyor. Mesela CS:GO Esea gibi sistemler ile oyunlar arttı. Umarım Rainbow içinde topluluk tarafından eşit sistemde ve hilesiz bu tarz platformlar oluştururlar.

Öncelikle BattlEye, VAC denen sistemden daha iyi iş çıkarıyor. 190 levelim. 2 ayrı hesabım var. Öyle aman aman bir hileyle henüz karşılaşmadım. Dediğim gibi eşleştirme sistemi geliştirilebilir. Ama direkt buna adaletsiz diyemezsiniz. Zira bir takıma 10 level atıyorsa diğer takıma da 10 level atıyor. Ayrıca level, elo belirtmiyor. Yani 150 seviye, Gold rankına sahip biri normal oyun girdiğinde karşısına oyunu ilk defa oynayan biri gelmiyor. Umarım anlatabilmişimdir.

@Shimada Sensei Ben hiçbir oyunda Ranked sistemleri sevmiyorum. Bu yüzden genelde Casual oynuyorum. Zaten belirli bir seviyeye kadar arkadaş Ranked giremeyecek. O yüzden karşılaşacağı sorunları belirttim.
Zaten o seviyeye girdiğinde bile oyun tecrübesi yeterli olmuyor. 100 seviyeye kadar ulaşmış oyuncular gibi oynaması gerekiyor.
Belirli bir seviyeye gelmeden taktik olayı işe yaramıyor. Oyun pusma ve ses kasmaya dayalı gidiyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı