Rainbow Six Siege Discord Ses Kesilme Sorunu

xHolmes

Hectopat
Evet başlıktan da görebileceğiniz gibi R6 oynarken menüde arkdaşlarımın sesi geliyor ama oyuna girdiğimde sesler kesik geliyor veya hiç gelmiyor ve otomatik olarak DC ile bağlantım kesiliyor. TS3 ve Skype'ta denedik ama yine aynı sorun var. Windows 7 kullanırken bir sorun yoktu ama Windows 10'a geçince bu sorun olmaya başladı. Çoğu çözümü denedim ancak çalışmadı yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunun çözümünü haftalarca arayıp sonunda çok saçma bir çözümü olduğunu fark ettim. Ne yazık ki çözüm ancak güçlü bir işlemciniz varsa ise yarıyor.

Adım adım anlatayım:

1) Discord'da ses ve görüntü bölümünde donanım hızlandırma (Hardware acceleration) var, bunu kapatın.

Windows 10, aynı anda sadece bir ekran kartı talebine cevap veriyor, önceliksiz talepler beklemeye alınıyor. Discord ise işlemcide tasarruf etmek için arayüzünü ekran kartına çizdirmeye çalışıyor. Windows da oyunu 1. Discord'u 2. plana aldığı için Discord bekleme halinde asılı kalıyor. Artık Discord sadece işlemciye yüklenecek.

2) Oyun açıkken Windows'a dönün ve başlat çubuğunda boş bir yere sağ tıklayıp "Görev Yöneticisi'ni" çağırın.

3) Orada üstte Detaylar sekmesine gidin. Discord'da ait her ikona sırayla sağ tıklayıp "öncelik" sekmesinden "normalin üstünde"yi seçin.

Bu sayede Discord'a oyunun üstünde öncelik vermiş olacağız. Oyunun yükü ya da önceliği yüzünden Discord beklemeye alınmayacak.

Ancak işlemcinin %100'e vurması hallerinde hem oyun hem Discord beraber tıkanacakları için oyunun FPS'in sabitlemenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…