Merhabalar, şu an için aktif olarak 50 milyon oyuncuya sahip Rainbow Six Siege (R6) oyunu ile ilgili sistem gereksinimleri, oyunun mantığı ve nasıl oynamaya devam etmeniz gerektiği ile ilgili bilgiler vereceğim. Öncelikle oyunu oynamak için gerekli parçaları ektedir. Bunun yanında en az 80 GB kadar depolama alanına ihtiyaç duyacaksınız. Oyun 1 Aralık 2015 yılında çıktı fakat her 3 ayda bir gelen yeni sezonlar ile yeni operatorler, mekaniklerde değişiklikler, operatör dengeleme/ güçlendirme/ güçsüzleştirme, yeni harita veya eski haritaları değiştirme gibi değişimler gerçekleşiyor bu yüzden oyundan sıkılma veya aynı şeyi yapmaktan bıkma gibi bir durum yaşamıyorsunuz. Oyun diğer Multiplayer FPS oyunlarının aksine aimden çok taktiğe dayanmakta.
Oyunu ne kadar oynarsanız oynayın daha da gelişip, yeni taktikler öğreniyor, geliştiriyorsunuz. Oyuna ilk başladığında alışma süreci biraz zor oluyor mesela ben ilk öldürmemi oyunu oynadığım 15. saatte almıştım. Fakat Ubisoft yeni oyuncuların oyundan soğmasını engellemek ve daha kolay alışmalarını sağlamak amacıyla yeni modlar getirdi ve artık çok daha rahat alışma fırsatı buluyorsunuz. Oyunu satın almadıysanız ben Deluxe Edition versiyonunu almanızı tavsiye ederim. İlk açacağınız operatörler olarak defansta: Lesion, atakta ise: Zofia veya Jackal önerdiğim operatörlerdir. Daha rahat oyunda gelişmenizi ve alışmanızı sağlayacak kuvvetli operatörlerdir kendileri. Oyunu oynarken atakta saldırdığınız noktaya göre kendinize henüz hazırlık sürecinde girme noktası belirleyip drone bırakmanız o noktaya ve action phase başladıktan sonra drone kullanıp girdiğiniz yerden ateş yiyebileceğiniz noktaları ve rotanızı drone yardımıyla temizleyip güvenli girip kazanmaya çalışabilirsiniz. Defansta ise aldığınız operatörün özel yeteneğini örn( Jager: ADS ve tellerini bölgeye bırakıp işine devam etme) kullanıp oyuna öyle devam etmelisiniz. Öncelikle C4 sonra impact daha sonra tel tercih etmelisiniz defansta. Oyunda yüksek rütbe almak, hızlı gelişme yolları, Türk takım oyuncuları bulma ile ilgili yazıma ulaşabilirsiniz. Paylaşacağım linkten.