RAM 1X8 vs 2X4 DDR4 3000MHZ

• Konuyu başlatan Negru
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.743

Negru

Decapat
DDR4 sistem için RAM seçimi yapacağım. Sistemim X.M.P destekliyor. 1x8 3000 MHZ Corsair RAM'i alacaktım sonra 2x4 olarak baktım FPS olarak acayip fark olduğunu gördüm doğru mu yanlış mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
2x4 daha etkili olabilir. Birisi bana bunu yükü bölmek dağıtmak gibi düşünülmesi gerektiğini söylemişti. Mantıklı geldi açıkçası.
teşekkür ederim
2x4 daha performanslı ancak anakartın da önemli. Çift slotluysa tek 8 alman çok daha mantıklı olur. Sonuçta 8 GB RAM artık azami, yakın zamanda yükseltmek gerek.
4 slotlu sanırım 2x4 alıcağım teşekkür ederim
Acayip olmasa da göz ardı etmenin pek uygun olmayacağı bir fark söz konusu. "Dual Channel vs Single Channel" şeklinde aratıp çeşitli içeriklere ulaşabilirsin.
anladım teşekkür ederim

Gömülü GPU'yu kullanmıyorsan 2x4 almana gerek yok. Ekstra GPU'da ise ahım şahım bi' fark olmaz. Tek 8'lik alıp ileride 8x2 yapman daha mantıklı diye düşünüyorum. 2 slot varsa zaten 4x2'ye bulaşma bile. 4 varsa düşünülebilir. Bana kalırsa şimdilik tek 8 alıp idare et. Zaten ileride almak zorunda kalacaksın. Malum AAA oyunlara şimdiden 8 yetmemeye başladı (Mesela PUBG).

8GB önerimdir, ileriki dönemlerde sisteminize 1 tane daha ekleterek sistemi rahatlatabilirsiniz. Yeni çıkacak oyunlar için artık 8GB yetersiz kaldığı konuşuluyor Ali Güngör tarafından.

Gömülü GPU'yu kullanmıyorsan 2x4 almana gerek yok. Ekstra GPU'da ise ahım şahım bi' fark olmaz. Tek 8'lik alıp ileride 8x2 yapman daha mantıklı diye düşünüyorum. 2 slot varsa zaten 4x2'ye bulaşma bile. 4 varsa düşünülebilir. Bana kalırsa şimdilik tek 8 alıp idare et. Zaten ileride almak zorunda kalacaksın. Malum AAA oyunlara şimdiden 8 yetmemeye başladı (Mesela PUBG).
ekran kartım var 4 slotlu anakartım mevcut şuanda 2x4 alı ileride belki aynı markadan 8 takabilirim
8GB önerimdir, ileriki dönemlerde sisteminize 1 tane daha ekleterek sistemi rahatlatabilirsiniz. Yeni çıkacak oyunlar için artık 8GB yetersiz kaldığı konuşuluyor Ali Güngör tarafından.
anladım ben şöyle düşünmüştüm 2x4 alıp corsair dual channel ramlerini ileride 8 takıp devam etmeyi bu mantıklı mı ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı