RAM 2x32 vs 4x16?

kGlaxy

Kilopat
RAM slotu boş kalinca parazit oluyor diye bir yorum okudum, doğru mu?
4Slot'lu anakarta 1 tane Dual kit RAM kullanmak ile 2 tane Dual kit RAM kullanmak arasında fark olur mu?

2x32 mi kullanmalıyım yoksa 4X 16 mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neye gore saçmalık? Kullanan şahıs iki türlü de kullandiysa ona gore yorum yaptiysa?
Siz denediniz mi?

İşlemcilerin çoğunda 4 kanal bellek desteği yok bile. Çoğu senaryoda 2x32, 4x16'dan iyi performans sergileyecek. Boşta kalan slotun da parazitlenmeye sebep olduğu tamamıyla cahil zırvası. Sorarım size, nerede parazitlenme oluyormuş boşta slot kalınca? Parazit de yutan olur zaten kafasıyla atılmış ortaya.

RAM slotu boş kalinca parazit oluyor diye bir yorum okudum, doğru mu?
4Slot'lu anakarta 1 tane Dual kit RAM kullanmak ile 2 tane Dual kit RAM kullanmak arasında fark olur mu?

2x32 mi kullanmalıyım yoksa 4X 16 mı?

Bu bahsettiğiniz üst düzey PC'lerde OC yapmak için falan boş slot bırakmıyorlar bunun içinde 4 slot yerine 2 slot konuyor ki boşta slot olmasın diye. Normal bir kullanıcı için boşta slot kalması sorun yaratmaz.

4 slotlu ana kartlarda her slotu kullanmak performansı az da olsa arttırabilir ancak parazit olma durumu eğer bilgisayarda bir sıkıntı yoksa olmiyacaktır performans açısından minimal farklar olabilir ama sadece bu farklar için de 4x16 almak ne kadar mantıklı bilemedim.

Ben 2x16 ve 4x8 kullandım. Arada manyak fark yok ama bazı ram ağırlıklı oyunlarda az da olsa hissettiriyor. 4x16 bence daha mantıklı ama biraz daha maliyetli.
Peki benim render iş odaklı sistemim olacak
Render da etkisi nasil olur bilen var mi?
Yorumun resmini paylaşayım..

İşlemcilerin çoğunda 4 kanal bellek desteği yok bile. Çoğu senaryoda 2x32, 4x16'dan iyi performans sergileyecek. Boşta kalan slotun da parazitlenmeye sebep olduğu tamamıyla cahil zırvası. Sorarım size, nerede parazitlenme oluyormuş boşta slot kalınca? Parazit de yutan olur zaten kafasıyla atılmış ortaya.
Islemcide sıkıntı yok 9900x3D aldım
Sistemim soyle olacak:
9900x3D
Rog Strix LC 360 LCD aio
B850-A wifi Rog Strix
Gt502 horizon kasa
2x24 6400MHz CL32 xpg
Bunlari yeni aldim. Elimde.

Bu konudaki yardimlariniza gore 2x24 u 2x32 veya 4x16 dan biriyle degistiricem

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250607_155027_YouTube.jpg
    Screenshot_20250607_155027_YouTube.jpg