Yok, bu düşüş CPU kaynaklı oluyor. EXPO ile çözemezsiniz.Frekans düşüşünü expo halleder diye sanıyorum. Yani 4tane 6400MHz alirsam (1/1)MEMCLK ayarlarım 6400 çalışır. Ya da expo bunu ayarlar sanıyorum
Arkadaşımın 4 RAM slotlu anakartı var. 2x16 kullanıyor. Test yapmak için RAM'leri önce 2 ay 1. ve 3. sonra 2 ay 2. ve 4. slot yerlerine takarak performans ölçmüştü. Kendisini hâlâ tanıyorum. Ayrıca RAM slotunun parazitlendiğini nerede okudun? Öyle bir şey olsaydı tarayıcına "ram slotunun boş kalınca parazitlenmesi" yazdığın zaman bir sürü alakalı site vb. şeyler çıkardı.Kaynak istedim , ne kaynağı dedin..
Bilgin olmadığı kanısına burdan vardım.
Bilgin olduğu halde dalga gectiysen o seni daha kötü duruma sokar burda
Arkadaşlar, 4 RAM slotlu ROG STRIX B850-A Wi-Fi anakartım var. Ryzen 9 9900x3D işlemci ile Adobe After Effects render işinde kullanacağım.
2x24 GB 6400 CL32 RAM almıştım ama iade edip 64 GB yapmaya karar verdim. Render ile alakalı bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. 64 GB RAM'leri 2x32 mi yoksa 4x16 mı almalıyım?
biraz araştırdım da 4 kanallı çok yavaşlıyor sistem. Çünkü anakart 4 stick rami yüksek hızlarda çalıştıramıyor2x32 ile arasında fark yok 2x32 daha mantıklı sonradan RAM takviyesi yapabilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.