RAM 2x32 vs 4x16?

kGlaxy

Kilopat
RAM slotu boş kalinca parazit oluyor diye bir yorum okudum, doğru mu?
4Slot'lu anakarta 1 tane Dual kit RAM kullanmak ile 2 tane Dual kit RAM kullanmak arasında fark olur mu?

2x32 mi kullanmalıyım yoksa 4X 16 mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fipeki benim render iş odaklı sistemim olacak.
Render da etkisi nasıl olur bilen var mi?
Yorumun resmini paylaşayım.

Burada parazitten kasıt performans azalması galiba. Daha önce de söylediğim gibi her slotu ayrı şekilde kullanmak performansta, özellikle render alınacaksa küçükte olsa fayda sağlar. İki RAM arasında sizi zorliyacak kadar fiyat farkı yoksa bence 4x16 daha mantıklı.

Oyle yapicam sanırım.

48GB yeterli olur olmazsa yukseltme yapabiliyim diye 2x24 almıştım.

4x16 alirsam uzun bir sure 3 5 yil yukseltme yapmama gerek kalmaz zaten. Ondan sonrasi da sorun olmaz

2x32 ile 4x16 ramlar arasında performans olarak hiç bir fark olmaz.

Bahsettiğiniz farklılıklar AM3 anakartlarda vardı. AM4 ile birlikte bu sorunlar ortadan kalktı.

Arkadaşım ne kaynağı, RAM slotunun boş kalınca parazitlenmesi diye bir şey yok. Kim uydurmuşsa güzel uydurmuş.

Adam var diyor. Kafadan sallayacak hali yok bir şey görmüş ki var diyor.

Ben bu konuyu acarken de bilgisi olan tecrubesi olan bilgisini tecrubesini paylaşsın diye açtım.

AMD sistemlerde 4 stick RAM frekans düşüşüne neden oluyor. Tercihiniz 2 stick RAM'den yana olmalı.

Dosya Ekleri

• 1749305657966.png
    16,8 KB · Görüntüleme: 21
AMD sistemlerde 4 stick RAM frekans düşüşüne neden oluyor. Tercihiniz 2 stick RAM'den yana olmalı.

Frekans düşüşünü EXPO halleder diye sanıyorum. Yani 4tane 6400MHz alirsam (1/1)MEMCLK ayarlarım 6400 çalışır. Ya da EXPO bunu ayarlar sanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…