RAM 3600MHz reset atma sorunu

Sana ve senin gibi sorun yaşayıp bu konuyu okuyacak kişilere cevap vermek için siteye üye oldum. Sorununu ve çözümünü bizzat yaşadığım için biliyorum. Deneye deneye sorun nedenini bulmuş bulunmaktayım. Öncelikle sistemim ryzen 5 3600, anakart msi b450m pro vdh max, ramler g. skill 8x2 3600 mhz F4-3600C18S-8GVK model ve ekran kartı msi rx 5700. Özellikle ram modelini tam yazdım. Çünkü benim sonunumda senin sorununda nedeni ram tam model isminin anakart uyumluluk listesinde bulunmayışı yani tam uyum sağlamaması. Malesef 3600 mhz destekleyen anakartın uyumluluk listesinde benim ram yok. Peki ne olacak? Ben 3600 mhz olarak 2 aydır kullanmayı başardım. Çözümü çok tesadüf şekilde buldum. Amd ryzen işlemcilerde otomatik boost mevcut mesela ryzen 5 3600 modeli 3600 mhz sabit 4200 mhz boost şekilde çalışır. Şimdi ram uyumlu olmadığı için işlemci boost yapınca özellikle de oyun esnasında pc reset atıyordu. Ben boostu kapatınca (ben ısınma sorunu için kapattım boostu) sistemin reset atmayı bıraktı anakarttan core performans boost ve precision boost overdrive ı kapatman gerekiyor boostu sonlandırmak için. Bu şekilde ram i 3600 mhz kullanabilirsin artık. Hatta oyun oynarken sistemin resette atmayacak fakat bazı sorunlar seni bekliyor. Bazı oyunlar aniden donup anasayfaya dönecek yani kapanacak. Sende sorun oyunda sanacaksın. Mesela shadow of tomb raider oynarken donup kapanıyordu bendw oyundan sanıyordum değilmiş. Bazı oyunlarda da ani fps düşürleri göreceksin. Ha şöyle birşeyde var bazı oyunları da hiç hata almadan oynayacaksın. Ya böyle devam et. Yada rami 3200 mhz ye ayarla hatta cl 16 yap ram gecikme hıznı ve stabil sistemin tadına bak. Ben rami 3200 mhz cl 16 yaparak sorunlardan kurtuldum. Shadow of tomb raider yada başka bir oyun artık çökmüyor. Hala 3600 mhz kullanmak ve stabil olmasını istiyorsan anakart listesindeki uyumlu modellerden almak zorundasın yada benim önerdiğim 2 yoldan birini kullan.

Ben sorunu şu şekilde çözdüm çözümü arayan arkadaşlara özel işlemcim 3 3200G idi 3600 MHz alınca reset atıyordu işlemcimi 5 5600X alınca sorun ortadan kalktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…