Çözüldü RAM 8 GB'dan 16 GB'ya çıkartılırsa sorun yaşanır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ekerplvcc

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar anakartım Gigabyte H61m DS2 rev (4.0), Gigabyte'ın sitesinde anakartımın özelliklerine baktım ve 16 GB RAM desteklediğini gördüm.
Zaten kart çift soket 2x8, Dual channel kullansam sorun yaşatır mı veya 2x8 kullanabilir miyim? Şu anda sadece 8 GB RAM kullanıyorum, DDR3 bir sistemim var, zamanla yükselteceğim, şu anlık beni idare etsin yeter. Oyun oynarken tarayıcı kullanamıyorum, arkada Discord veya başka bir uygulama açtığımda oyun kasıyor, donuyor ve FPS düşmesi yaşıyorum, sizce 1 adet daha DDR3 8 GB RAM alsam biraz da olsa toparlar kurtarır mı?

Çözüm
Ayni marka ve model almaya ozen gosterin, gecikme degerleri ve mimarileri farkli olursa sisteminizde kararsizlik yasanir. Cokme donma gibi sorunlar yasarsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'den ziyade diğer özellikler nedir?

Ayni degerlere sahip oldugundan eminseniz, 1333MHz CL9 8 GB DDR3 baska bir RAM alabilirsiniz bir sorun olmayacaktir. Bu 4 degere dikkat ederek alirsaniz bir sorun yasamazsiniz.

Çözüm
Ayni degerlere sahip oldugundan eminseniz, 1333MHz CL9 8 GB DDR3 baska bir RAM alabilirsiniz bir sorun olmayacaktir. Bu 4 degere dikkat ederek alirsaniz bir sorun yasamazsiniz.

Teşekkürler hocam sağ olun.

RAM'den ziyade diğer özellikler nedir?

i5 3330, GeForce GTX 1050 Ti 4 GB, 600W güç kaynağı, 1 TB HDD, 500 GB SSD hocam. İşlemcim ve sistemim şu an çok düşük fakat yakın zamanda iyi bir sistem toplayacağım inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…