RAM arıza yaparsa BIOS'a girer mi?

mert sezer

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, sorum başlıktaki gibidir ekran gelmiyor ama BIOS açılıyor. PC'ci RAM'da sıkıntı var dedi. 2 RAM var yeni aldım.
Sistemim:
Kioxia Exceria 240GB SATA 3.0 2.5" SSD (555MB okuma / 540 MB yazma)
Power Boost stallıon whıte 500W 80+ 120mm fanlı PSU.
Patriot 8 GB Viper Steel siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single kit RAM.
Gigabyte A320M h 3200MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX anakart.
AMD Ryzen 3 3100 3.6GHz 18MB önbellek 4 çekirdek AM4 7nm işlemci.
Gigabyte GeForce GTX 1660 Super Gaming OC 6 GB GDDR6 192 Bit ekran kartı.

Anakart ile RAM'im MHz'si uyuşmamış olabilir dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lerin çift RAM mi yoksa tek RAM mi? Eğer çift RAM ise arızalı olanı çıkarıp PC'yi açabilirsin. Eğer tek RAM ise ve arızalı ise PC açılmaz. Evet anakart ile RAM'im MHz'si uyuşmamış olabilir.

Frekanslar uyuşmuyorsa Windows gelmez ama BIOS açılır, RAM sorunluysa hiç açılmaz.

Dostum anakart 3200 MHz destekliyor ama desteklediği değerlerde 3000 MHz yazmıyor benim RAM 8x2 3000 MHz.
RAM durumu olsa görüntü gelmeyebilir. Ek olarak sisteme Windows kuruldu mu?

RAM durumu olsa görüntü gelmeyebilir. Ek olarak sisteme Windows kuruldu mu?

Ekran açılmıyor ki Windows kurayım BIOS'un açıldığını şu şekilde öğrendim:
Flash bellek taktım Del tuşuna basarak bisoa girip SS aldım flashı kontrol ettiğimde BIOS SS'i gelmişti.
RAM'lar çalışmıyorsa BIOS'u göremezsin.
dostum bios geliyor ama monitörde ekran yok siyah sadece
RAM'lerin çift RAM mi yoksa tek RAM mi? Eğer çift RAM ise arızalı olanı çıkarıp PC'yi açabilirsin. Eğer tek RAM ise ve arızalı ise PC açılmaz. Evet anakart ile RAM'im MHz'si uyuşmamış olabilir.

Anakart 3200 MHz kadar destekliyor ama o listede 3000 MHz yok çift RAM ikisi de takılı ama yine görüntü yok.

Dostum anakartın 3200 MHz, 2933 MHz, 2666 MHz, 2400 MHz, 2133 MHz RAM'leri destekliyor. Bu RAM olayı sıkıntılı bir durum. 3000 MHz yazmıyor. Bundan dolayı sorun yaşıyor olabilirsin. Yukarıdaki RAM MHz'lerine uyan bir RAM ile denemeni tavsiye ederim.
Örneğin benim anakartım 2666 MHz RAM destekliyor. Fakat 2666 MHz'lik RAM taktığımda kabul etmiyor. 2666 MHz OC RAM'ler taktığımda XMP'yi aktif ettiğimde açılıyor. Bu durum yüzünden 16 GB RAM 0 aldım 1 hafta sonra 100 TL zararına 2. el olarak satmak zorunda kaldım.

Dostum anakartın 3200 MHz, 2933 MHz, 2666 MHz, 2400 MHz, 2133 MHz RAM'leri destekliyor. Bu RAM olayı sıkıntılı bir durum. 3000 MHz yazmıyor. Bundan dolayı sorun yaşıyor olabilirsin. Yukarıdaki RAM MHz'lerine uyan bir RAM ile denemeni tavsiye ederim.
Örneğin benim anakartım 2666 MHz RAM destekliyor. Fakat 2666 MHz'lik RAM taktığımda kabul etmiyor. 2666 MHz OC RAM'ler taktığımda XMP'yi aktif ettiğimde açılıyor. Bu durum yüzünden 16 GB RAM 0 aldım 1 hafta sonra 100 TL zararına 2. el olarak satmak zorunda kaldım.
reis önerebileceğin uygun fiyatlı 3200 mhz ram var mı ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı