RAM arızası garantiye girer mi?

Brandt

Kilopat
Katılım
23 Ocak 2015
Mesajlar
229
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün bilgisayarımda her şey normal giderken birden bilgisayar tepki vermemeye başladı. Mouse, klavye hareket etmiyor ve tepki vermiyordu. Hemen bilgisayarı kapattım. Tekrar açtığımda ekrana görüntü gelmiyordu. Sistemimde 2 tane 8 GB, toplamda 16 GB RAM var. İlk aklıma o geldi, RAM'lerden birini çıkarttım ve ekrana görüntü geldi. Diğer RAM'i denedim "dit, diit diit, dit" diye ses geldi. Muhtemelen RAM arızalanmış.

Şimdi iki sorum var.
  1. Her şey normal giderken bilgisayarın donması ve RAM'lerden birinin bozulması neyi işaret eder?
  2. Bu arıza sebebiyle RAM garantiye girer mi?

Diğer RAM'in de bozulacak olmasından çok korkuyorum. Acaba elektrik tesisatında mı sorun var, anakartta RAM soketleri mi problemli bu sorular aklımı kurcalıyor.

Bu arada RAM'i 2-3 ay önce satın almıştım. Dual olarak satılan RAM'lerden değil, fakat iki aynı markanın sadece CL değerleri farklı olan 2 RAM'i takılıydı. RAM'i almadan önce şöyle bir konu açmıştım:

 
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM garantiye girmez diye bir şey yok. Elektronik her şeyin garantisi olur. Süresi bitmediyse servise başvurabilirsiniz.
 
Edit: bu arada konuyu aceleyle açtığım için başlığa ilk aklıma geleni yazmışım o yüzden moderatörler haklı olarak konuyu bu bölüme taşımış aslında konu içeriğiyle başlığın pek alakası yok.

RAM arızalı değil sanırım arkadaşlar, silgi ile sildim ve tekrar taktım çalıştı. Fakat korktum ne olur ne olmaz diye çıkarttım, kutuya koydum. Nede olsa 8 GB RAM şu an her ihtiyacımı karşılıyor, eğer ihtiyacım olursa ilerde takarım. Şimdilik hem boş yere eskimesin, hem de ihtiyacım yok diye çıkarttım kutuda bekletiyorum.

Fakat neden böyle bir sorun oldu hala anlamış değilim. Bilgisayar donmadan önce hafiften kasaya ayağımla çarpmıştım, muhtemelen RAM'ler o sarsıntı dolayısıyla çalışmayı durdurdu bilgisayar kitlendi. Tekrar açmaya çalıştığımda görüntü gelmemesi, diğer RAM'i çıkartıp, sorunlu olduğunu düşündüğüm RAM'i çalıştırmak isteyince anakartın"diiit dit dit diiit"diye ötmesi ve daha sıfır sayılacak bir RAM'i silgi ile silince çalışmasına anlam veremiyorum. Belki silgi ile silince çalışması tesadüf olmuştur, silmesem bile çalışacaktı ama böyle arızalar olabilir mi ara sıra RAM'i görmemesi gibi bi durum yaşanır mı?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı