RAM arızası nasıl anlaşılır?

mert sezer

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bilgisayar aldım ama ekrana görüntü gelmiyordu. Tanıdık bir PC'ciye verdim o da RAM MHz anakart uyuşmamasından dedi. Bence ondan değil. RAM 3000 MHz. RAM arızalı mı? Nasıl anlayabilirim? Anakart özellikleri: Patriot 8 GB Viper Steel Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM
Gigabyte A320M H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (343).png
    Ekran Görüntüsü (343).png
    92 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Açılmayan PC'de nasıl Memtest yapacak, bana da bir anlatabilir misiniz arkadaşlar, aydınlayım?

Evet, RAM arızası Memtest86 ile tespit edilir ama bunun için bilgisayarınızın açılması gerekir.

Sorunuzda yetersiz bilgi veriyorsunuz. Önümüze attığınız bir ekran görüntüsünü ile modelini bile yazmadığınız RAM ve işlemcinin uyumlu olup olmdığını söyleyemeyiz. Biz kahin değiliz.

Eğer bir RAM uyum sorunu varsa da uyumlu RAM takar, sistemi açar, BIOS güncellemesi yapar ve sorunu çözer.

Sistemini doğru düzgün yazar mısın? Üstelik 3200Mhz destekleyen anakart 3000Mhz de destekler.
GIGABYTE A320M H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart

PATRIOT 8GB Viper Steel Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram

bende biliyorum ama pc ci öyle dedi ya ram takılan yer sorunlu olabilir mi veya direk ram ?
RAM'lerini onun bilgisayarında ya da başka bir bilgisayar da dene.

RAM'in markası ve modeli nedir?
PATRIOT 8GB Viper Steel Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
bios tan ramlare dair bip sesi geliyormuş abi öyle dedi bana

Gigabyte A320M h 3200MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX anakart.

Patriot 8 GB Viper Steel siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single kit RAM.

Bende biliyorum ama PC'ci öyle dedi ya RAM takılan yer sorunlu olabilir mi veya direk RAM?

Bilgisayarcının ya da bir tanıdığının bilgisayarında dener misin RAM'leri?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı