RAM artırmak FPS düşmesini engeller mi?

Evet FPS in artacaktır ayrıca Opera GX kullanmanı da tavsiye ederim, sol kenardaki yönetim çubuğunda CPU ve RAM kullanımını sınırlandırabilirsin (örneğin 2 GB RAM den fazlasını kullandırmayabilirsin).

Kusuruma bakmayın, biraz geç cevap vermiş bulunuyorum. Mevcut 1 TB HDD'i kullanıyorum ve disk kullanımı boştayken bile %100 olabiliyor. Hele ki bir program, oyun, bir adet dahi tarayıcı sekmesi açınca %99'a dahi düşmüyor. O kadar kötü. Bu yüzden SSD'de almayı düşünüyorum.

Fazla RAM her zaman iyidir. Özellikle RAM kullanımı önemli oyunlarda daha çok fark edersiniz ama genel olarak tüm oyunlarda az çok fark alacaksınız.

Oyun testlerini takip ettiğimde; CS:GO'da kullanım, 8 GB RAM'de 4 GB dolaylarında gezerken, 16 GB'de ise 10 GB'a kadar çıkabiliyor. RAM bir nevi sırtlayıcı görevi görüyor. FPS artışı da söz konusu.

Tam tersini yapabilirsiniz. Windows'u SSD üzerine,HDD üzerine de diğer dosyalar veya oyunlarınızı kurabilirsiniz.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Bunu öğrenmem iyi oldu, teşekkür ederim.

Durumumu ve çözümünü özetlemişsiniz.

Ekleyin hocam, bende hem fps artışı hemde arka plandaki programlarda performans artışı oldu. Birçok programı kasmadan donmadan aynı anda calistiriyorum.
Kesinlikle. Bırakın birkaç programı aynı anda açmayı; arkada hiçbir program açık değilken, CS:GO' da fps_max 0 yaptığımda yada fps_max 144 yaptığımda dahi FPS düşüşleri söz konusu oluyor ve bu yüzden 60'a, 80' e sabitlemek zorunda kalıyorum. Normalde ise 250 civarlarında FPS alıyorum.

Yüksek ihtimal hdd ile alakali hocam ozaman online oyunlar hdd den oynanmaz sistem eski oyun yeni hdd eski sen bi ssd dene
Kesinlikle..

16GB bile yetersiz artık hocam.
CS:GO gibi basit rekabetçi oyunlar için yeterli bir miktar diye düşünüyorum.

Evet, ram yükseltmesi fps droplarını ortadan kaldırır. Aldığınız sabit fps bi anda düşüş yaşıyorsa ram sorunu halledecektir.
Ekstra olarak SSD de eklemeyi düşünüyorum. Zira disk kullanımı bir program dahi çalışınca, %100' e çıkıp inmeyebiliyor.

Fazla bir şey bekleme ben 8 GB RAM'in eksikliğini pek hissetmedim 16 GB RAM'e geçeli 1 ay oldu sadece Warzone ve yeni hikayeli oyunlarda drop yemezsin.

Hocam, CS:GO ve LoL'de, 8 GB RAM ve 16 GB RAM bellek tüketimi arasında ciddi bir fark var. Performans artışı da söz konusu olmakta.

Son düzenleme:
Ekstra olarak SSD de eklemeyi düşünüyorum. Zira disk kullanımı bir program dahi çalışınca, %100' e çıkıp inmeyebiliyor.
SSD almanız farz olmuş hocam. Muhtemelen HDD'niz ömrünü bitirmiş. Sadece ram alarak güzel performans yakalayamazsınız zaten. SSD almanız bilgisayarınızın çalışma hızını güzel ölçüde arttıracak ve donmaları engelleyecektir.

Hocam, yeni konu açtım. SATA 3 SSD tavsiyesi adı altında. Sizden ricam o konuda da bana yardımcı olmanız ve bilgi sahibi arkadaşlardan da yardım almak istiyorum. Eğer konuyu nihayete erdirebilirsem, bu gece sipariş vermeyi düşünüyorum. Zira RAM ve Caddy kızağı sipariş verdim. Kusura bakmayın, yeniyim. Nasıl yardım alınır pek tecrübem yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…