RAM artırmak oyunda işe yarar mı?

Vusal Huseynov

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-12450H RTX3060 Laptop 16Gb
ASUS TUF DASH F15
i5 3 nesil işlemcim var ve ekran kartım GT720M. SSD taktım, hızı arttı. 5-10 FPS alıyordum, Laptop soğutucu alarak bunu 20-30 yaptım ama RAM artırırsam bir işe yarar mı bilmiyorum. Öneriniz nedir? Şu anki RAM'im 6 GB.
12 yapmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 3 nesil işlemcim var ve ekran kartım GT720M. SSD taktım, hızı arttı. 5-10 FPS alıyordum, laptop soğutucu alarak bunu 20-30 yaptım ama RAM artırırsam bir işe yarar mı bilmiyorum. Öneriniz nedir? Şu anki RAM'im 6 GB.
12 yapmak istiyorum.

İşe yarar FPS'iniz artar. Ama 12 yapmaya gerek yok gibi 2 GB daha ekleyin 8 yapın en sağlıklısı.

Abartmayın. RAM oyunlarda çok işe yatamıyor. Genellikle edit programlarında işe yarıyor.

Aslında RAM almak yerine GTX 1050'ye para biriktirip eGPU ile bilgisayarınıza takabilirsiniz.
i5 3 nesil işlemcim var ve ekran kartım GT720M. SSD taktım, hızı arttı. 5-10 FPS alıyordum, Laptop soğutucu alarak bunu 20-30 yaptım ama RAM artırırsam bir işe yarar mı bilmiyorum. Öneriniz nedir? Şu anki RAM'im 6 GB.
12 yapmak istiyorum.

RAM miktarının, ekran kartınızın VRAM miktarının 2 katı olması oyunlar için yeterlidir. Ekran kartınızın VRAM miktarının da muhtemelen 2 Gb olduğunu varsayarak, mevcut RAM'inizin fazlasıyla yeterli olacağını söyleyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı