Çözüldü RAM arttırmanın faydaları neler?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Yakında inşallah bilgisayarımı 16 GB RAM'a yükselteceğim şu anda 8 GB kullanıyorum. Arttırırsam bana ne gibi faydaları olur? Ayrıca 8x2 veya tek 16 GB olması arasında bir fark var mı?

Çözüm
Düşük miktar RAM kullanırsan yetersiz kalabilir. Mesela bir tarayıcıda birden fazla sekme açtığında kasmaya başlar sistem, oradan anlarsın. 8 GB RAM şu an yeni nesil oyunlar için yetersiz seviye sayılır fakat gündelik işler için hala iş görür. 2x8 şekilde yapman RAM'leri çift kanal şekilde çalıştırmana yarar.

Çift kanal şekilde çalıştırırsan hem sistem rahatlar, hem oyunlarda FPS miktarın +10 şekilde rahat artar. Tek kanal 16 yaparsan sadece sistem rahatlar fakat çifte kanal gibi performans artışı elde edemezsin.
Düşük miktar RAM kullanırsan yetersiz kalabilir. Mesela bir tarayıcıda birden fazla sekme açtığında kasmaya başlar sistem, oradan anlarsın. 8 GB RAM şu an yeni nesil oyunlar için yetersiz seviye sayılır fakat gündelik işler için hala iş görür. 2x8 şekilde yapman RAM'leri çift kanal şekilde çalıştırmana yarar.

Çift kanal şekilde çalıştırırsan hem sistem rahatlar, hem oyunlarda FPS miktarın +10 şekilde rahat artar. Tek kanal 16 yaparsan sadece sistem rahatlar fakat çifte kanal gibi performans artışı elde edemezsin.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim herkese.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim herkese. Zaten ben de şu an 8 GB RAM var fakat 4x2 mi sadece 8 mi olduğunu nereden anlayacağım? Ayrıca RAM modelime markama nasıl bakarım? Edit: Kasama baktım, Hyperx DDR4 modeli 1 tane RAM var. 8 GB. Bir tane daha aynı model 8 GB RAM mı takacağım?
Hocam 2x8 olması için 2 tane RAM lazım zaten. Bir tane daha aynı model şart değil. MHz değerleri uyuşsa yeterli olacaktır.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim herkese. Zaten ben de şu an 8 GB RAM var fakat 4x2 mi sadece 8 mi olduğunu nereden anlayacağım? Ayrıca RAM modelime markama nasıl bakarım?
Kasanın içinde iki tane var ise 4x2'dir, tek bir tane var ise tek 8 GB'dir.
Kasanın içini açmak istemiyorsanız CPU-Z üzerinden de bakabilirsiniz. RAM alacağınız zaman konu açtığınızda CPU-Z ekran görüntüsünü paylaşın, arkadaşlar en uygun RAM'i seçer.

Kasanın içinde iki tane var ise 4x2'dir, tek bir tane var ise tek 8 GB'dir.
Kasanın içini açmak istemiyorsanız CPU-Z üzerinden de bakabilirsiniz. RAM alacağınız zaman konu açtığınızda CPU-Z ekran görüntüsünü paylaşın, arkadaşlar en uygun RAM'i seçer.

Hocam 2x8 olması için 2 tane RAM lazım zaten. Bir tane daha aynı model şart değil. MHz değerleri uyuşsa yeterli olacaktır.

Teşekkür ederim. RAM alırken CPU-Z uygulamasını indirip konu açacağım. Hyperx markalı 1 adet 8 GB RAM var. Uzun zamandır tarayıcı ve discord uygulamalarda kasma yaşıyordum, sanırım tek slot ve 8 GB RAM olmasından kaynaklı bu durum. 16 GB RAM'a çıkartacağım yakın vakitte. Teşekkür ederim tekrardan. 👍

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı