RAM bilgisayarı hızlandırır mı?

LEGOLAS K

Hectopat
Bilgisayarımda 4 GB RAM var aynı RAM'den alıp 8 GB yapmak istiyorum. RAM'i aldığımda bilgisayar hızlanır mı veya sisteme ağır gelip darboğaz gibi şeyler olur mu?

Dosya Ekleri

• spd.png
    34,2 KB · Görüntüleme: 128
  • anakart.png
    33,9 KB · Görüntüleme: 98
  • CPU.png
    40,3 KB · Görüntüleme: 121
Fazla RAM darboğaz yapmaz. Fakat fazla ram takmak bilgisayarınızı o kadarda çok fazla hızlandırmaz. Eğer HDD'niz olsa SSD takıp Windows kurmak bilgisayarı uçurur hız konusunda fakat RAM böyle bir şey yapmaz. Ayrıca yapabiliyorsanız 4 + 4 yerine 8 + 8 yapmalısınız.

Anladım, teşekkür ederim peki ben bilgisayara Windows 10 kurduğumda kasmıştı bunun sebebi SSD yerine HDD olması mı?

Peki SSD ile HDD'yi aynı anda kullanabilir miyim? Yani Windows'u SSD'ye oyunları HDD'ye kursam olur mu?
Evet olur. SSD'ye Windows kurmanız yeterli. Fakat HDD'ye kurduğunuz oyunlarda bazı problemler yaşayabilirsiniz HDD kaynaklı. Geç açılma, drop vs. gibi. Fakat işletim sistemini SSD'ye kurduktan sonra işletim sisteminde kolay kolay yavaşlama hissetmezsiniz.

Anladım teşekkür ederim. RAM'i 8 GB yapsam en düşük ayarlarda bu sistemle Valorant'ta 60 FPS alabilir miyim?

Buga girdi kusura bakmayın

Hocam bir de SSD'nin anakarta uyumlu olma durumu var mı yok sa her türlü takılabiliyor mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…