RAM boşta %77 kullanması normal midir?

Bunun mantığı nedir? Çünkü PC kapanınca RAM zaten içerisinde veri depolayamaz.

Bilgisayar açıldığı anda kendini otomatik başlatan programlar var biliyorsunuzdur zaten. Bu yüzden cihazı yeniden başlatsa bile bu programlar açılınca RAM tekrar yoğun kullanıma ulaşır. Bunu dememdeki amaç bazı temizleyici programların bu açılışta kendini başlatan programları devre dışı bırakıyor oluşu. 2 yıl önce kendi bilgisayarımda aynı sıkıntıyı yaşıyordum, bu yöntemle açılışta başlayan programları kapatarak çözüm buldum. Tabii kendisi isterse sistem ayarlarından da bunu kapatabilir ancak bir temizleyici indirmesi biraz daha yarar sağlayabilir.

Konu açmadan önce birkaç defa restart atmama rağmen %77'lerde sabit geziyorken konu açtıktan sonra restart atınca Max 6 GB gördü, Chrome sekme olayında ise sosyal dışında sekme veya pencere açık değildi (bunu yazarken görev yöneticisinde Chrome yanında (8) yazıyor) sorun neden kaynaklandı hiçbir fikrim yok ama çözüldü umarım tekrarlamaz.

Konu açmadan önce birkaç defa restart atmama rağmen %77'lerde sabit geziyorken konu açtıktan sonra restart atınca Max 6 GB gördü, Chrome sekme olayında ise sosyal dışında sekme veya pencere açık değildi (bunu yazarken görev yöneticisinde Chrome yanında (8) yazıyor) sorun neden kaynaklandı hiçbir fikrim yok ama çözüldü umarım tekrarlamaz.

Tekrarlanır, RAM'in fazla kullanılması sorun değil ancak azaltmak faydalı olacaktır. İlk mesajımda yapman gerekenleri söyledim.

Önerilerde oldukça boş yapmışlar. Windows 11 in ram kullanımı çok fazla. Boşta 4-5 gb yer. Görev yöneticisinde çok ram kullanan bir program gözükmüyor. Arkada ya windows update yapıyordur yada virüs vardır. Temiz bir format at. Eğer ram kullanımını çok takıyorsun windows 10 a geç. Güzel bir temizlenmiş custom windows yapabilirsin kendin veya güvenebileceğin bir custom iso indir. Benim win 10 boşta 1.2-1.3 gb ram yiyor.

Tekrarlanır, RAM'in fazla kullanılması sorun değil ancak azaltmak faydalı olacaktır. İlk mesajımda yapman gerekenleri söyledim.
Dediğinizi yapınca sonuçlar böyle.

Dosya Ekleri

• 1719254960871.png
    1719254960871.png
    39,2 KB · Görüntüleme: 39
  • 1719255002172.png
    1719255002172.png
    91,7 KB · Görüntüleme: 38
Önerilerde oldukça boş yapmışlar. Windows 11'in RAM kullanımı çok fazla. Boşta 4-5 GB yer. Görev yöneticisinde çok RAM kullanan bir program gözükmüyor. Arkada ya Windows Update yapıyordur ya da virüs vardır. Temiz bir format at. Eğer RAM kullanımını çok takıyorsun Windows 10'a geç. Güzel bir temizlenmiş Custom Windows yapabilirsin kendin veya güvenebileceğin bir Custom ISO indir. Benim Windows 10 boşta 1.2-1.3 GB RAM yiyor.

Spotify, WhatsApp, Discord, Edge, Warband, Omen Gaming Hub açık haldeyken anlık RAM kullanımı %59, sence sorun Windows 11 de mi? Her gördüğünüze de virüs demekten vazgeçseniz iyi olur :D.

Dediğinizi yapınca sonuçlar böyle.

Her uygulama bilgisayar açılınca başladığı için yüksek RAM kullanımlarını görmüştün, sorun düzelmiş. Defender'i ve bilgisayar her açıldığında açılmasını istediğin programları başlangıç uygulamalarında tekrar aç.

Dediğim gibi konu açtıktan sonraki Restart'tan sonra normale döndü nasıl oluyorsa, yardımcı olan herkese teşekkür ederim konuyu kapatabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı