RAM çıkarıp taktıktan sonra sistem açılmıyor

Güzel taktığına emin misin ? Bastırdığında tık sesi gelmesi lazım sistem toplama rehberlerinden örneklerine bakmanı tavsiye ederim.
 
Elektrik almıyor ise yada dediğiniz gibi hemen kapanıyorsa anakart üzerinden cmos yada bios yazan 3 pinlik bir bölüm var bu bölümde ikisi birbirine takılı diğeri boştadır onu bulun ve diğer iki yere gelcek şekilde takın ve bir dakika bekleyin bu arada elektrikten ayrı olsun sistem. Sonrasında bios pilini çıkarın ve bir kaç dakika sonra takın, sistem muhtemelen açılacaktır RAM düzgün takılmış veya bir sorun yoksa.
 
Bilgisayarın elektriğini tamamen kesip, fişleri çıkartıp o şekilde güç tuşuna 10 saniye basın. Ardından RAM slotunu üfleyip nazikçe süpürüp RAM'in bakır taraflarını da silgi ile silip tekrar takıp elektriği verin.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı