Çözüldü RAM çipi revizyonu nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

just chillin

Hectopat
Makaleler
2
Yeni RAM düşünüyorum ama çip üreticisi aynı olsa bile çip revizyonu farklıysa uyum sorunu çıkabiliyor şeklinde birkaç konuda rast geldim. Nedir RAM çipi revizyonu? Cihazda takılı olanınki nasıl öğrenilir?

Çözüm
Çiplerin üreticileri vardır. SpecTek, Micron, Hynix, Samsung, Nanya ve bir Çinli marka daha vardı. Bunların ürünlerindeki farklı çiplere revizyon adı verilir.

Micron Revision A Die
Micron Rev. A

Micron Revision B Die
Micron Rev. B

Samsung Revision B Die
Samsung B Die

Bunun gibi bir çok örnek verilebilir.
Markanın tercihine göre "AAAA X Die" veya "AAAA Rev.X" ( AAAA marka ve X ise revizyon adı olmak üzere) şeklinde yazılabilir.

Thaiphoon Burner ile veya masaüstü bilgisayar için aşağıda linkini atacağım rehber aracılığıyla da öğrenebilirsin.
CPU-Z'de SPD kısmında "DRAM Manufacturer" olarak yazar. 3 tane büyük üretici var diye biliyorum bunlar; Hynix, Samsung, Micron.

Örneğin, sizin elinizdeki RAM Hynix olsun, taktığınız da Samsung. Bu ikisi uyumsuz olabilir ve çalışsa bile çift kanal çalışmayabilir.

Veya çok farklı bir senaryo ben hem Hynix hemde Micron olan iki RAM'i sıkıntısız çift kanal kullanıyorum. Biraz da şansa bağlı.

Çiplerin üreticileri vardır. SpecTek, Micron, Hynix, Samsung, Nanya ve bir Çinli marka daha vardı. Bunların ürünlerindeki farklı çiplere revizyon adı verilir.

Micron Revision A Die
Micron Rev. A

Micron Revision B Die
Micron Rev. B

Samsung Revision B Die
Samsung B Die

Bunun gibi bir çok örnek verilebilir.
Markanın tercihine göre "AAAA X Die" veya "AAAA Rev.X" ( AAAA marka ve X ise revizyon adı olmak üzere) şeklinde yazılabilir.

Thaiphoon Burner ile veya masaüstü bilgisayar için aşağıda linkini atacağım rehber aracılığıyla da öğrenebilirsin.

Çözüm
PassMark RAMMon programından da kontrol edebilirsiniz.
Baktım ama tam çözümleyemedim. SPD revision ve module revision diye iki farklı şey çıktı hangisine bakmalıyım?
Bu şekilde yazı sanırım sadece raporun sondan ikinci satırında var, 'reference raw card used' şeklinde geçiyor, çip revizyonu için bu kısıma mı bakmam lazım?

Hocam baya soru sordum ama bu programdan RAM anakarta lehimli mi diye bakılır mı, sonuç çıkar mı bundan?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı