- Makaleler
- 10
Daha fazla
Mod işi falan biraz kafa karıştırıcı oraya kadar bir sorun yok aslında.
Ama mesela şunu anlayamadım hala. HDR açtık diyelim. Kalibrasyonu yaptık. Oyunda HDR desteği var. Ama HDR açınca monitörde bir picture mode seçili olmak zorunda oluyor. Stok HDR iyi değil deniyor, e o zaman neyi seçeceğiz? HDR Gaming, vivid, peak 1000 gibi modlar var. Çoğu modun içinde de ek ayarları var. Buralarda bir ayar yapmak gerekiyor mu? Gerekiyorsa bu ayarlar ne olmalı hiçbir fikrim yok. Bu ayarlarla iyi bir görüntü elde edilemiyorsa mod aşamasına geçilir diye tahmin ediyorum ama bu aradaki kısımda bir öneri göremedim.
Stok HDR, zaten modsuz veya ReShade gibi eklentiler kullanılmadan açılan HDR. OSD menüsünden istediğin ayarı yapabilirsin ama, eğer önerdiğim yöntemleri uygulamazsan kötü gözükecek. OSD menüsüne gelecek olursak TFT Central'ın ayarlarını öneririm. Hem SDR hem de HDR için var. Ben yeterince açık bir şekilde bu durumlardan bahsediyorum aslında.
Konunun başında HDR için ek programlara veya modlarla ihtiyacınız var, yoksa kötü gözükür diye söylüyorum. Önce monitör ayarlarını yapacaksınız, ondan sonra oyuna bağlı olarak mod veya reshade eklentileri kullanacaksınız. Eğer oyunda native HDR desteği varsa ve mod yoksa oyun ayarlarından da HDR ayarlarını yapabilirsiniz. Ama Renodx veya Luma modu varsa öncelik bu modlar da olmalı.
Kısaca monitör ayarlarıyla çoğu oyunda HDR ile iyi bir görüntü elde edemezsin, rehberin amacı zaten ayarlarla çözemediğimiz için mod vs kurmak. @Novelist içinde bunu söyledim ancak SDR ile HDR'dan kat kat daha iyi görüntü elde ettiğini söylüyor. Eğer siz de monitör ayarlarıyla HDR kullanırsanız @Novelist gibi gözünüze kötü gelecek. Amacınız Windows ve oyunlardaki sorunları çözmek. Windows HDR açtığınız da gamayı 2.2 yerine srgb ile değiştiriyor, bu en büyük sorunlardan zaten. Monitör ayarlarıyla bunu çözemezsiniz. Çoğu oyunda gama problemi var oyunun soluk gözükmesine sebep oluyor. Oyuna bağlı başka sorunlar da oluyor. Geliştiriciler çözmek için uğraşmıyor. PlayStation özel oyunları genel olarak iyi, gerisi pek iyi değil. Bu modlar oyuna native HDR desteği ekliyor.
Örnek olarak Hollow knight silksong'a bakabilirsiniz. Uzun uzadıya yazıyorlar zaten.
RenoDX - HDR - Hero Light - Bloom - Banding Fix - And More
HDR Mod, 16bit Render, Fix Hue Clip, Hero Light Slider, Bloom Slider, Vignette Slider
Hero Light - Bloom - Banding Fix - And More
Son düzenleme: