Hououin Kyouma
Gigapat
Direkt CL'yi 16 yapmayı dene. Diğer gecikmelerle uğraşmaya değmez pek. Zaten Samsung C-die'ın OC potansiyeli berbat. Gecikmeleri 1-2 düşürmenin faydası olmaz o kadar.
Voltajı da 1.35v ver diyeceğim de, şu an muhtemelen 1.35V'dir zaten ama kontrol edersin.
Ekran gelmezse BIOS sıfırlarsın. CMOS pinlerine 3-4 saniye tornavida değdirirsin.
BIOS'tan Advanced'a girip DRAM Timing Configurator veya DRAM Timing Control gibisinden bir sekme görmen gerek. Oraya girip CAS Latency yazan seçeneği 16 yapacaksın.1.35v hocam.
CL değerini nereye 16 yapmayı deneyeceğim?
Çipimin C die olmasına şaşırdım açıkçası.
BIOS'tan Advanced'a girip dram timing Configurator veya dram timing Control gibisinden bir sekme görmen gerek. Oraya girip CAS latency yazan seçeneği 16 yapacaksın.
Recovery Mode'a almış kendisini. EnteresanYaptım. Sistem boot etmedi ve RAM değerini 2133 MHz'ye aldı.
Recovery Mode'a almış kendisini. EnteresanCL16 olmuyorsa 17 yapmanın anlamı yok. AMD sistemlerde tekli sayılar pek iyi olmuyor. Çünkü 17 yapınca Gear down mode ayarını disabled yapman gerekiyor, ki bu ayarı disabled yapmak bir miktar gecikmeyi arttırıyor.
Yani tahminim maksimum 3333-3400'e kadar falan çıkabilirsin. Ama zaten o değere çıksan da stabilite testinde sorun çıkabilir. Dene bakalım arttırabildiğin yere kadar. Sonrasında stabilite testi deneriz 1-2 tane.3200MHz yerine 3266MHz yapayım dedim. Sistem boot etti. Arttırmayı denesem mi?
Yani tahminim maksimum 3333-3400'e kadar falan çıkabilirsin. Ama zaten o değere çıksan da stabilite testinde sorun çıkabilir. Dene bakalım arttırabildiğin yere kadar. Sonrasında stabilite testi deneriz 1-2 tane.
Prime 95 ve HWiNFO indir.3266MHz sonmuş hocam. Ondan sonrası boot etmiyor.