RAM CL değeri düşürme

Prime 95 ve HWiNFO indir.

HWiNFO'yu açıp "sensors" sekmesine tıkla. En aşağı in. "whea" isminde sekme göreceksin, 0 yazıyor olması gerek.

Daha sonrasında Prime 95'i açıp large ffts seçeneğini işaretleyip testi başlat. Test sırasında HWiNFO'daki whea sekmesini kontrol et ve 0'da kaldığından emin ol. Ve Prime95'teki çekirdeklerde bir error yazısı görmediğinden emin ol. Ayrı olarak Windows hata sesi duymadığından emin ol. Bu saydığım şeyleri yaşarsan testi durdur ve frekansı bir tık düşür. Sorun yaşamazsan 15-20 dakika kadar devam ettir. 15-20 dakika sonunda hâlâ bir problem yoksa Prime 95'i kapatıp bir oyun testi dene.

Dediklerinizde hiçbiri aksi çıkmadı ve Valorant'ta bir el attım. Ne bir takılma ne bir donma oldu.
Yakında 5600 işlemciye upgrade yapmayı düşünüyorum. 5600 ile bu RAM değerlerle kullanmak performans sıkıntısı oluşturur mu?

Dediklerinizde hiçbiri aksi çıkmadı ve Valorant'ta bir el attım. Ne bir takılma ne bir donma oldu.
Yakında 5600 işlemciye upgrade yapmayı düşünüyorum. 5600 ile bu RAM değerlerle kullanmak performans sıkıntısı oluşturur mu?
Hayır, oluşturmaz. Ama anakartı yükseltirsen RAM frekansı bakımından olumlu katkı sağlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı