Laptopum ile beraber gelen 2666 MHz Samsung RAM'leri Crucial Ballistix 3200 MHz (8x2)16 GB CL16 ile upgrade etmiştim fakat her program farklı gösteriyor ya da ben yanlış anlıyorumdur hangi CL değeri ve Mhz doğrudur?
Dediğim yöntemi uygularsan hangisinin doğruyu gösterdiğini anlayacaksın zaten.
Attığın görsellerin hepsi doğru zaten sadece amaçları farklı. Mesela Thaiphoon Burner mevcut değerini göstermez çip ve üretici hakkında bilgi verir bir de XMP değerini belirtir.
Ryzen bir işlemci kullandığın için ZenTimings indirebilirsin. Orada anlık kullandığın RAM özelliklerini en ince detayına kadar görebilirsin.
Attığın görsellerin hepsi doğru zaten sadece amaçları farklı. Mesela Thaiphoon Burner mevcut değerini göstermez çip ve üretici hakkında bilgi verir bir de XMP değerini belirtir.
Attığın görsellerin hepsi doğru zaten sadece amaçları farklı. Mesela thaiphoon burner mevcut değerini göstermez çip ve üretici hakkında bilgi verir bir de XMP değerini belirtir.
BIOS Advanced ayarları için combo key açıp RAM MHz 1600MHz yapmıştım ki 3200 MHz ile çalışıyor demişsiniz. MHz istediğim şekilde çalışıyor. XMP ayarı için ne yapmalıyım peki?