RAM CPU-Z üzerinde gözüküyor BIOS'da gözükmüyor

ZVC

Hectopat
Adsız.png

zınk.png

Sadece bilgisayarın anakartına gömülü olan RAM gözüküyor diğer sonradan taktığım 4 GB CPU-Z programında görünüyor fakat BIOS ve özellikler kısmında görünmüyor.

• Şu anda cihazın içinde iki tane mi bellek var? Yani bir tanesi anakarta gömülü diğeri de sizin eklediğiniz bellek mi?
  • Gönderdiğiniz bilgi hangisine ait? En alt satırda parça numarası diye bir bilgi görünüyor mu?
  • ChannelA-DIMM0 yazan yere tıkladığınızda bir şey görünüyor mu?
  • Satın aldığınız belleğin kutusu veya linki duruyorsa onu da paylaşın. Şu an cihazın içindeyse CPU-Z üzerinde görünüyorsa o ekranı da paylaşabilirsiniz.

• Şu anda cihazın içinde iki tane mi bellek var? Yani bir tanesi anakarta gömülü diğeri de sizin eklediğiniz bellek mi?
  • Gönderdiğiniz bilgi hangisine ait? En alt satırda parça numarası diye bir bilgi görünüyor mu?
  • ChannelA-DIMM0 yazan yere tıkladığınızda bir şey görünüyor mu?
  • Satın aldığınız belleğin kutusu veya linki duruyorsa onu da paylaşın. Şu an cihazın içindeyse CPU-Z üzerinde görünüyorsa o ekranı da paylaşabilirsiniz.
anakarta gömülü 4gb ram var. benim takmak istediğim 8gb

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    41,7 KB · Görüntüleme: 115
  • 2.png
    2.png
    43,4 KB · Görüntüleme: 91
  • 3.png
    3.png
    39,5 KB · Görüntüleme: 87
  • 4.png
    4.png
    45,4 KB · Görüntüleme: 86
  • 5.png
    5.png
    89,2 KB · Görüntüleme: 76
  • 6.png
    6.png
    102,2 KB · Görüntüleme: 81
  • 7.png
    7.png
    125,3 KB · Görüntüleme: 102
Cihazın içindeki anakarta gömülü bellek 1.35 Volt. Ürünün sitesinde de düşük voltajlı 1.35 Volt bellek desteklediği yazıyor. Sizin aldığınız bellek ise 1.50 Volt. O yüzden bu sorunu yaşıyorsunuz. 4 GB veya 8 GB DDR3 1600 MHz 1.35 Volt bellek almanız gerekiyor.

1.png

2.png

3.png

Cihazın içindeki anakarta gömülü bellek 1.35 Volt. Ürünün sitesinde de düşük voltajlı 1.35 Volt bellek desteklediği yazıyor. Sizin aldığınız bellek ise 1.50 Volt. O yüzden bu sorunu yaşıyorsunuz. 4 GB veya 8 GB DDR3 1600 MHz 1.35 Volt bellek almanız gerekiyor.

Eki Görüntüle 635679

Eki Görüntüle 635680

Eki Görüntüle 635681

çok tşekkür ederim. konuyu acan arkadas 8gb 1.35v üründe sorun yaşamış. 4gb mı alayım yoksa 8 mi dediğiniz gibi

Selamlar aynı konudan ben de müzdaribim. Lütfen yardımcı olun. Assus X555LB laptop var, üzerinde 1.5v ve de sistemde 1600MHz yazıyor diye gidip 320TL'ye 8 GB RAM aldım ve şu an aynı sizinki gibi SPD kısmında gözükmesine rağmen görev yöneticisinde RAM gözükmüyor. Ne yaptınız da çözüm buldunuz. Teşekkür ederim şimdiden

Abi öncelikle özür dilerim geç cevap için ASUS destekten söylediler bana bunu anakartları seri üretim yaptıkları için üzerinde 1.5 yazıyormuş bilgisayara gittim 4 GB RAM aldım bir de ne kadar destekliyor diye de bir araştır benim ki en fazla 8 destekliyormuş mesela oradan öğrendim arayıp sormak en iyisi bu arada bende 202 TL içerdeyim maalesef ):
Hep ASUS'tan çıkıyor bunlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı