RAM CPU-Z üzerinde gözüküyor BIOS'da gözükmüyor

ZVC

Hectopat

Sadece bilgisayarın anakartına gömülü olan RAM gözüküyor diğer sonradan taktığım 4 GB CPU-Z programında görünüyor fakat BIOS ve özellikler kısmında görünmüyor.

• Şu anda cihazın içinde iki tane mi bellek var? Yani bir tanesi anakarta gömülü diğeri de sizin eklediğiniz bellek mi?
  • Gönderdiğiniz bilgi hangisine ait? En alt satırda parça numarası diye bir bilgi görünüyor mu?
  • ChannelA-DIMM0 yazan yere tıkladığınızda bir şey görünüyor mu?
  • Satın aldığınız belleğin kutusu veya linki duruyorsa onu da paylaşın. Şu an cihazın içindeyse CPU-Z üzerinde görünüyorsa o ekranı da paylaşabilirsiniz.

anakarta gömülü 4gb ram var. benim takmak istediğim 8gb

Dosya Ekleri

• 1.png
    41,7 KB · Görüntüleme: 115
  • 2.png
    43,4 KB · Görüntüleme: 91
  • 3.png
    39,5 KB · Görüntüleme: 87
  • 4.png
    45,4 KB · Görüntüleme: 86
  • 5.png
    89,2 KB · Görüntüleme: 76
  • 6.png
    102,2 KB · Görüntüleme: 81
  • 7.png
    125,3 KB · Görüntüleme: 102
Cihazın içindeki anakarta gömülü bellek 1.35 Volt. Ürünün sitesinde de düşük voltajlı 1.35 Volt bellek desteklediği yazıyor. Sizin aldığınız bellek ise 1.50 Volt. O yüzden bu sorunu yaşıyorsunuz. 4 GB veya 8 GB DDR3 1600 MHz 1.35 Volt bellek almanız gerekiyor.

çok tşekkür ederim. konuyu acan arkadas 8gb 1.35v üründe sorun yaşamış. 4gb mı alayım yoksa 8 mi dediğiniz gibi

Abi öncelikle özür dilerim geç cevap için ASUS destekten söylediler bana bunu anakartları seri üretim yaptıkları için üzerinde 1.5 yazıyormuş bilgisayara gittim 4 GB RAM aldım bir de ne kadar destekliyor diye de bir araştır benim ki en fazla 8 destekliyormuş mesela oradan öğrendim arayıp sormak en iyisi bu arada bende 202 TL içerdeyim maalesef ):
Hep ASUS'tan çıkıyor bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…