RAM Darboğaz Yapar mı?

Makaleler
1
Merhaba, sistemimde AMD Ryzen 7 3750H ve GTX 1660 Ti Max-Q bulunuyor. Sistemde 8 GB RAM var iken işlemci 2 GB RAM'i kendine ayırıyor. Kısacası bilgisayarda kullandığım RAM 6 GB. Oyunlarda Ultra ayarlarda donma gibi sıkıntılar yaşıyorum ve ayarları düşürdüğümde çok az FPS artışı alıyorum. Bunun kaynağı RAM olabilir mi? Donma sıkıntısı RAM arttırdıktan sonra düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sistemimde AMD Ryzen 7 3750H ve GTX 1660 Ti Max-Q bulunuyor. Sistemde 8 GB RAM var iken işlemci 2 GB RAM'i kendine ayırıyor. Kısacası bilgisayarda kullandığım RAM 6 GB. Oyunlarda Ultra ayarlarda donma gibi sıkıntılar yaşıyorum ve ayarları düşürdüğümde çok az FPS artışı alıyorum. Bunun kaynağı RAM olabilir mi? Donma sıkıntısı RAM arttırdıktan sonra düzelir mi?
Yetersiz RAM anlık FPS düşmelerine sebep olur. Tabi o sistemde işlemci de biraz düşük (Ayar düşürünce çok az FPS artışı alma sebebin işlemcidir.) ama senin sorunun büyük ihtimalle RAM kaynaklıdır.

Evet yapar darboğaz sadece işlemci darboğazı değildir RAM ve VRAM darboğazları da olur sistemlerde.

8GB'tan 16GB'a geçen biri olarak söylüyorum. Yetersiz. En az 12, mümkünse 16GB yeterli olacaktır.
8GB birkaç oyun dışında hala çok sorun olmuyor ama 6GB günümüzde çok yetersiz kalıyor. 4GB ile zaten güncel oyunlar oynamayacak seviyede drop yiyor 😀

Technopat Haberler

Geri
Yukarı