Çözüldü RAM değerlerim yanlış gösteriliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Spectral Fiend

Hectopat
Merhabalar,
Öncelikle aranıza yeni katıldım. Herkese selam ✋
Kingston HyperX KHX1600C9D3/4G isminde iki adet RAM'im bulunmakta. 8 GB artık yetersiz geldiği için 16 GB'a yükseltmek istiyorum.
Toplamda 4 adet RAM yuvam var.
Haliyle MHz, DDR ve CL değerleri aynı olan bir RAM eklemek gerekiyor fakat RAM'lerin üzerinde ve manualinde yazan bilgiler ile PC'de çıkan bilgiler birbirini tutmuyor.
Yanlış değerli bir ramalıp performans sıkıntısı yaşamak istemediğim için tecrübeli arkadaşlardan bir bakmasını rica ediyorum.
RAM'lerin fotosu:

HyperX4.jpeg

1600MHz-CL9 ve 1.65V gösteriyor.
RAM'lerin manuali:

HyperX.JPG

1600MHz-CL11 ve 1.5v gösteriyor.
RAM'lerin CPU-Z'si:

HyperX2.JPG

1333MHz-CL9 ve 1.5v gösteriyor.
RAM'lerin AIDA64'ü:

HyperX1.JPG

1333MHz-CL9 ve 1.5v gösteriyor.
RAM'lerin task Manager'i:

HyperX3.JPG

1333MHz gösteriyor.

Şimdi ben bu durumda 1333MHz-CL9 RAM mi almalıyım, yoksa 1600MHz-CL9 mu, 1600MHz-CL11 mi?

Yoksa RAM'lerim 1600MHz'de BIOS veya farklı bir ayar sebebi ile 1333MHz mi çalışıyor?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

İyi forumlar.

🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
Bellek üstündeki etiket ile belleğin çalışma değerleri birbiriyle uyuşmuyor. Bilemiyorum belki anakartınız en fazla 1333 MHz değerini destekliyordur. O zaman bu hızı geçemezsiniz ama yine de JEDEC profillerinde 1600 MHz bilgileri de yer alması lazımdı. Yerinizde olsam 1333 MHz bellek alırdım. İsterseniz şu satıcıda size uygun bellek var. İletişime geçin uyumsuz olma durumda geri iade kabul ediyorsa bir tane alıp deneyebilirsiniz veya iade sorunu çıkarmayacak başka bir satıcı bulursanız ondan alın. Olmazsa 1600 MHz bellek deneyin derim.

Şu satıcılarda da elinizdeki belleğin aynısı var gibi görünüyor. İsterseniz bunlardan tek tek alın. Fakat uyumsuz olma durumda sanırım geri iade almazlar.

Bellek üstündeki etiket ile belleğin çalışma değerleri birbiriyle uyuşmuyor. Bilemiyorum belki anakartınız en fazla 1333 MHz değerini destekliyordur. O zaman bu hızı geçemezsiniz ama yine de JEDEC profillerinde 1600 MHz bilgileri de yer alması lazımdı. Yerinizde olsam 1333 MHz bellek alırdım. İsterseniz şu satıcıda size uygun bellek var. İletişime geçin uyumsuz olma durumda geri iade kabul ediyorsa bir tane alıp deneyebilirsiniz veya iade sorunu çıkarmayacak başka bir satıcı bulursanız ondan alın. Olmazsa 1600 MHz bellek deneyin derim.

Şu satıcılarda da elinizdeki belleğin aynısı var gibi görünüyor. İsterseniz bunlardan tek tek alın. Fakat uyumsuz olma durumda sanırım geri iade almazlar.

Ramleri vatancomputer'dan almıştım sıfır olarak. Hani bir hile hurda çevireceklerini sanmıyorum farklı etiket yapıştırarak ama. Burası Türkiye malum.

Selamlar, cevabınız için teşekkürler. Anakartım 1600'ü destekliyor manualinde yazdığı şekilde:

Gigabyte.JPG

Bilemiyorum belleğin kendi özelliğidir. Bu belleği de alıp deneyebilirsiniz. Kağıt üstünde bütün değerleri aynı. Diğer mesajda attığım bellek veya bu bellek ikisi de büyük olasılıkla uyumlu olacaktır. Dediğim gibi almadan önce satıcıya sorun. Uyumsuzluk durumunda iade kabul ediyorlarsa alıp deneyebilirsiniz.

CL11 nerede yazıyor? Ben göremedim.

Resimler arasındaki RAM'lerin manual olan PDF resminde
Şurada da desteklediğini gösteren bilgiler var
Arkadaşlar konu çözüldü sizlerle de paylaşayım. BIOS'um günceldi fakat MHz değerleri Auto ayardaymış defaultta. Onu manual olarak 1600'e çektim ve 1600 çalışmaya başladı RAM'ler. 3200'e kadar çekiliyor ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı