RAM düşük hızda çalışıyor

yasNbae

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
odtü fizik öğrencisi
Anakart
asus x570 plus
İşlemci
ryzen 7 3800x
Merhaba arkadaşlar, RAM'lerim 3600MHz fakat BIOS'ta 2133MHz civarı çalışıyor ne denediysem olmadı ve her seferinde American Express hatası verip BIOS'a yolluyordu. Bugün bir kullanıcı ile çözmeye çalışırken RAM'lerimin takılma sırasını sordu ve ben soldan sağa 1. ve 3. slota takmıştım fakat arkadaş dedi ki yeni anakartlarda hep sağdan 1. ve 3. slotlara takılıyor ondan olabilir dedi, ne kadar doğru bu olay? Kendi anakart'ımın kılavuzunda öyle diyormuş fakat şimdi çıkarıp tekrar takmaya korkuyorum.

CPU-Z sonucu: AMD Ryzen 7 3800X @ 4043.53 MHz - CPU-Z VALIDATOR

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer denemediyseniz, BIOS'tan XMP kısmını bulup değerlerini değiştirebilirsiniz. Ayrıca RAM çıkartıp takmak bence donanımsal olarak en kolay işlem diyebilirim. Kasanızdaki güç akışını kapalı hâle getirdiğinizden emin olun.

Korkacak bir şey yok. Ramleri A2 ve B2 slotlara takın. BIOS'a girip X.M.P profili seçin.

Gri slotlara değil mi 2 ve 4 Dual olarak onlara takılması gerekiyor diye biliyorum.

Gri slot diye bir durum yok. Anakart 4 RAM slotuna sahip ise işlemciye yakın olan RAM slotu 1 diye başlar ve sırasıyla gider. 2. ve 4. slot A2 ve B2 olarak listelendirilir.
Görseli incele.

Gri slotlara değil mi 2 ve 4 Dual olarak onlara takılması gerekiyor diye biliyorum.

Gri slotlara takmadım siyah slotlarda takılılar griye aldığım an düzeliyor mu?

Gri slot diye bir durum yok. Anakart 4 RAM slotuna sahip ise işlemciye yakın olan RAM slotu 1 diye başlar ve sırasıyla gider. 2. ve 4. slot A2 ve B2 olarak listelendirilir.
Görseli incele.

Eki Görüntüle 2466374

Burada ki grilere mi takacağım o zaman şu an siyahlarda ve bu sorunu yaşıyorum.

Evet o slotlara takıp ardından BIOS üzerinden XMP profili açtığın an belleklerin frekansı artması gerekiyor. ASUS anakartlarda DOCP ismiyle geçebilir. Senin zaten XMP açman için hangi slotlara takıldığının önemi yok. Sadece stabilite ve öncelik sırası 2. ve 4. slot olduğu için bütün anakart üreticileri bunu öneriyor. Yerlerini değiştir ve bios üzerinden DOCP profilini aç bilmiyorsan anakart BIOS'u açıkken fotoğraf at. Yardımcı oluruz.

Hocam bende ki sıkıntı şu ki şu anki dizilişten dolayıdır diye düşünüyorum ben DOCP profilimi açamıyorum ne kadar video izlesem de olmuyor aynı hatayı verip default ayarlarına döndürüyor. Yukarıdaki attığınız fotoğrafta gözüken A2 ve B2 slotlarına mı takacağım? Şu an anakartımda işlemci tarafından başladığınız an 1. ve 3. yerlerde takılı.

Evet bir tak bakalım. DOCP profilinde ne hatası verdiğini söylemeden bilemeyiz hocam tam ve net bilgiler vermen gerekiyor. Direkt ilk mesajda DOCP açarken hata veriyor deseydin daha hızlı çözüme ulaşırdın.

BIOS güncel mi?

Şu şekilde çalıştır'a msinfo32 yaz Enter'la. Bu şekilde bir ekran gelecek fotoğraf atsana.

Hocam en son 2023de güncelledim diye hatırlıyorum o zaman da bunu denemiştim arkadaş güncelle hallolur demişti olmamıştı o yüzden ondan dolayı değildir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…