RAM düşük kullanım hızı sorunu

viceroy31

Hectopat
Merhabalar. Yeni topladığım sistemimde Corsair 8 GB single kit 3000 Mhz RAM kullandım. Bugün bilgisayarımın sistem bilgilerimi kontrol etmek istediğimde RAM hızımın 2133 Mhz olarak gözüktüğünü gördüm. Değerleri İobit sistem bilgisi üzerinden aldım ve bu sırada sistemin boştaydı. Sistemim zorlanmadığı için bu şekilde görünüyor olabilir mi yoksa bir sıkıntımı var? RAM'in 3000 Mhz de çalışmasını nasıl sağlayabilirim? Teşekkürler.
Sistem özelliklerim;
Asus ROG Strix RX570 OC 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
CORSAIR 8GB DDR4 3000MHz CL16 Siyah Vengeance LPX Single Kit Ram
ASUS PRIME B450M-K AMD B450 Ryzen 2 AM4 DDR4 3200MHz (OC) M.2 DVI VGA ANAKART
Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray
CORSAIR 240GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3100MB Okuma / 1050MB Yazma)

Dosya Ekleri

• Ram.png
    Ram.png
    248 KB · Görüntüleme: 163
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'tan DOCP açın. Neden Driver Booster kullanma ihtiyacı duydunuz? Anakartın sitesinde zaten tüm driverlar mevcut. Aynı şekilde ASC bazen regeditteki gerekli olan anahtarları silebiliyor. Program yüzünden işletim sisteminden olmayın.

Konu dışı olacak fakat, masaüstü arka plan resmini atabilme şansınız var mı?
Zamanında ps ile kendim yapmıştım taşırım hala bilgisayardan bilgisayara :)
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim dostlar.BİOS dan hallettim RAM işini. Fakat aklıma takılan şey herkesin ASC ürünlerini neden bu kadar gömdüğü? Ne gibi bir zarar teşkil ediyorlar? Kaliteli muadilleri nedir? Bilgisayarımın değerlerini sadece oyunda değil genel olarak görüp kontrol etmeyi seven bir insanım bu yüzden soruyorum. Teşekkürler şimdiden.

Dosya Ekleri

• kBVqdm.jpg
    kBVqdm.jpg
    99,8 KB · Görüntüleme: 116
Son düzenleyen: Moderatör:
Driver booster kullanmanıza gerek yok. Ekran kartınızı kendi internet sitesinden, diğer programları da zaten aygıt yöneticisinden elle tek tek online olarak güncelleyebilirsiniz. Ayrıca anakartınızın biosunu PRIME B450M-K BIOS & Firmware | Anakart | ASUS Türkiye bu adresten güncelleyebilirsin. Bende aynı anakartı kullanıyorum. Driver booster genellikle güncel olmayan sürücüleri yüklüyor. Her neyse biosu güncelledikten sonra bios ara yüzünde sol alta doğru olan tarafta DOCP yazan yere tıklayıp açın. Konuyla ilgili
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bios güncellemeyi bilmiyorsanız

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En son olarak kaç Mhz çalıştığını görmek için '' Görev Yöneticisi - Performans - Bellek '' tıklayarak öğrenebilirsiniz. Örnek olarak resim attım.

Dosya Ekleri

• ram.png
    ram.png
    15,9 KB · Görüntüleme: 108
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı