RAM eklerken diğerini aynı modelini almak şart mı?

Hocam değerleri uyması önemli. Farklı marka olabilirler. Bellek türü, kapasitesi, frekansı, CL değeri aynı olursa Dual Channel çalışırlar.

Hayır, hatalısınız. Gayet çalışabilir.

%100 hatalı demeyelim her zaman ihtimaller vardır ufak da olsa. Örneğin farklı Mhz değerlerinde çalışılmadığı da düşünülür ama;

1x8 GB Corsair Vengeance 2400Mhz CL16 + 1x8 GB Crucial 2666Mhz CL16 RAM'i tutup 3200Mhz'e overclocklayıp sorunsuzca bir süre kullandım.

Yetmedi 2x8GB Corsair RGB Pro 3200Mhz CL16 ekleyip hepsini 4x8GB 3200Mhz yaptım yine sorunsuz çalıştılar.

Aslında uzaktan bakınca garip görünüyor ama oldu. Şimdi eski RAM'leri satışa koyduğum için kullanmıyorum çünkü 2x8GB yetiyor. 😁

Son düzenleme:
MHz ve CL değerlerine dikkat ederek alın o zaman. Memnun kalmazsanız veya uyumsuzluk olursa 14 gün içinde iade edersiniz. İkinci ellere de bakın bir.
peki ikinci ellerde bir sorun olur mu mesela ramler kullandıkça eskime gibi bir şey var mı?
1.35V nedir? o önemli mi?

peki ikinci ellerde bir sorun olur mu mesela ramler kullandıkça eskime gibi bir şey var mı?

1.35V nedir? o önemli mi?

Pek sanmıyorum RAM'ler ikinci el alınabilecek uygun parçalardan bir ekran kartı ve işlemci kadar riskli olmuyor. Yine de satıcıdan memtest yapmasını istersen sağlıklı olur.

1.35V RAM'in 3000Mhz'de çalıştığı voltaj değeri. Şu anda senin kullandığın RAM de aynı voltajda çalışıyordur BIOS'dan bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı