Arkadaşlar hemen sistemimi sayıyorum. R5 1600-ASUS prime B350M-K-GTX 1050 Ti-HyperX Predator 3000 MHz 8 GB RAM -120 GB SSD-1 TB HDD var. Sorum şu arkadaşlar, RAM frekansı olarak Predator 3000 MHz olduğu için BIOS profil #1 i seçerek frekansımı 2933 MHz yükselttim 2400'den. Doğal olarak voltaj ayarları arttığı için sanırım işlemciye yük oldu. Normalde anakartım ve işlemcim desteklemesine rağmen işlemci fanımdan arada sırada normal sesinden farklı sesler gelmeye başladı yük bindiği için. Çok korkulacak derecede olmasa da kafama takıldı. Frekans yükseltme yaparak bir nevi yapmış olduğum overclock stok soğutucu ile çalışan işlemcime bir zarar verir mi? 3000'lik zaten RAM sorun olmaz diye düşünsem de kafamda soru işareti var. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
RAM zaten kendi frekansına yükseltmişsiniz şu an. Sizin duyduğunuz ses nasıl bir ses? Çok hızlı bir tıkırtı gibi mi yoksa ani yükselip düşme sesi gibi mi?
RAM zaten kendi frekansına yükseltmişsiniz şu an. Sizin duyduğunuz ses nasıl bir ses? Çok hızlı bir tıkırtı gibi mi yoksa ani yükselip düşme sesi gibi mi?