Çözüldü RAM hız aşırtmanın zararı var mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FlexiDesign

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG B550-A | Ryzen 7 3800x | Gigabayte Vision RTX 3070 | Gskill TridentZ Neo 3600mhz 32GB | Aorus 500gb m2 SSD | Samsung EVO 970 1TB m2 SSD | Asus ROG LC360 Aio | FSP Aurum 1200W | Phanteks P500A White
Meslek
Game 2D Artist
Merhaba. HyperX Fury 2x8 2666MHz RAM'lerim var overclock yaparak hızlarını 3000MHz'e çıkardım. Daha önce hiç overclock yapmadığım için, yaptığım overclock RAM'lerim için ilerde sorun teşkil eder mi? Veya bu durum yapılmaması gereken bir şey mi?

Ayrıca Ryzen 5 2600X Boost frekansına alıp 4.1 GHz çıkardım. PC resetlendikten sonra 3.85 olarak güncellendi, RAM'e overclock yapamadan önce stabil olarak 4.1 kullanıyordum fakat yaptıktan sonra 3.85 oldu. Bunun bir sebebi var mı?

Çözüm
RAM'lere Fısıldayan Adam'ın bilgilerine göre güvenli sınırlar içerisinde yapılan RAM OC'u, RAM'e hiçbir zarar vermez. @Tolga Samet
RAM'leri hangi haliyle test etmek istiyorsanız o haliyle test etmelisiniz. Tek tek takılı olmalarına gerek yok.

Biliyorsunuz benim konuda RAM'leri tek tek takın demiştiniz. Ben ikisini de denedim bir RAM başka slotlarda çalışıyor ama tek bir slotta çalışmıyor nedense. Ama diğer RAM o slotta çalışıyor. Şimdi bu konularda bilgim az olduğu için videoları izliyorum ama yanlış ne yapmamam lazım bilgi verebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı