RAM Hızı 3200 MHz olmuyor

RAMleri çift kanal takmamışsınız gördüğüm kadarıyla. Nasıl 3200 yapmayı düşünüyorsunuz? RAMleri 2. ve 4. slota takacaksınız. Sol baştan.

Hocam bende 4 slot Ram kullanıyorum 4x8 32gb Ramlarım 3600 değerinde hepsi aynı marka model 2 slot kullandığımda 3600 oluyor ama 4 slot kullandığımda olmuyor diğer 2 sinide taktığımda oluyor ama 4 ünü takınca sadece 3200MHz de çalışıyor sebebi ne olabilir acaba ?
XMP de de 1 ve 2 profılde de 3600 olarak görunuyor ama manuel olarak 3200 e aldığımda çalışıyor.
Msi b450 tomahawk max anakart kullanıyorum. işlemcim de 3700x
Ramlarım G.skill 3600MHz cl18

Anakartın BİOS/UEFI ayarlarından yapılır ama işlemcin o frekans aralığını desteklemiyorsa açılmaz (sistem) yani işlemcinizin desteklediği Max. Frekans aralığı nedir? (İşlemcinizi söyleyin direkt)

Abi Ryzen 5 2600 six işlemcim var bende 3200 mnhz de çalıstıramadım 2866 üzerinde açılmıyor bilgisayar bu islemci ile alakalı bir olay mı? 4x8 3200 MHz Corsair Vengeance Pro slotlar ful dolu yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı