The Dot

Hectopat
Daha fazla  
RAM hızım 6400, anakartım da 6400ü destekliyor fakat görev yöneticisinde 4800 gözüküyor. Oyunlarda falan da 4800 gözüküyor. Başka konularda BIOStan manuel yükseltin deniyor ama AUTO dan 6400e çekince hata veriyor. Ne hatası verdiğini şuan hatırlamıyorum. Beni biosa geri göndermek için tuşa bastırıyor 6400 den autoya alınca çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amd kullanıyorum. Asus anakart biosunda ai tweaker kısmından docp I, docp II, docp tweaker vardı. Docp ı seçtim fark eder mi? Bu arada ram hızım 6400 e çıktı ve Windows açıldı @Firostr

RAM hızım normalde 6400 ama görev yöneticisinde 4800 olarak gösteriyor. BIOS'tan manuel olarak kendim 6400'e çıkarınca Windows açılmıyor sürekli BIOS'a yönlendiriyor. DOCP ayarını seçince de oyunlar süreli çöküyor. Anakartım ASUS, ASUS'un kendi sitesinde dediği gibi AI Tweaker bölümünden DOCP seçiyorum. DOCP'ı, DOCP II, DOCP Tweaker var. Hepsini denedim. DOCP I ve DOCP II seçince oyunlar açılıyor ama 5 dk sonra çöküyor kapanıyor. Oyunlar çöküyor bilgisayar değil. DOCP Tweaker'ı seçtiğimde ise oyunu açtığım gibi çöküyor. Bazı yerlerde RAM voltajını arttırın diyorlar ama ne yaptıysam arttıramadım bir türlü. Üstüne basıyorum basıyorum seçme sekmesi gelmiyor. Manuele aldım Auto'ya aldım DOCP kapayıp denedim yok olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
(İşlemci AMD Ryzen 5 7500F "MPK")

IMC 6400 için yeterli değildir, DOCP açtıktan sonra RAM frekansını manuel olarak 6000’e çek.
Normalde asus biosundan gelişmişden ai tweakerdan açıyordum docp'u şimdi direkt gelişmiş sekmesine girmeden docp açtım ilk başta rainbow6 oyunu açılıp kapandı 3-4 kere çöktü mü yoksa normal açılışı mı bilmiyorum. Onun haricinde bir kere de kulaklıkta ses gitti test etmek için YouTubea girdim videolar çalışmadı adam akıllı sekmeler çalışmadı. Kulaklığı çıkarıp takınca her sey düzeldi. Şuana kadar bir problem yasamadim. Ama bu yaşadıklarım problem niteliğindeyse bilgilendirirsen sevinirim. (Ses gitme, YouTube/chrome düzgün çalışmama olayı tam ekran bir oyunda altf4 cektikten sonra oldu bir daha da yaşamadım)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı