RAM hızını 3600 MHz yapınca oyundan atıyor

emrah0755

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z RGB 3600 MHz RAM kullanıyorum. XMP ya da fotodaki gibi 3600 MHz yapınca oyundan atıyor. Şu an aynı bölümü 3200 MHz yaptım, hiçbir sorun yasamıyorum. XMP kapalı. Yazılımsal mı, donanımsal mı? Sorun sizce nedir? BIOS güncel.

Dosya Ekleri

• 89484648_343147809934737_8032130636464521216_n.jpg
    89484648_343147809934737_8032130636464521216_n.jpg
    95,9 KB · Görüntüleme: 212
Son düzenleyen: Moderatör:
XMP'yi kapatın ve DRAM kısmını Auto'ya alıp kaydedip çıkın. Daha sonra tekrar girin ve XMP'yi yukarıdan değil Resimdeki alandan açın ve A-XMP kısmından ram'in frekansını seçin.

XMP'yi kapatın ve DRAM kısmını Auto'ya alıp kaydedip çıkın. Daha sonra tekrar girin ve XMP'yi yukarıdan değil Resimdeki alandan açın ve A-XMP kısmından ram'in frekansını seçin.

burdan açtım secemiyorum profil hocam burdan acinca yukaridan aciliyor

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 165
Şuan olması gerektiği gibi. Test eder misiniz oyunda. Bakalım drop yaşanıyormu oyunlarda. Yok ise son kez memtes yapar sonuca bağlarız.

Düzelmeden kasıt tahminime göre Ram'inizde donanımsal bir arıza yok ise (ki memtes'te çıkmamış) basit bir işlem. Güncelleme ile size gelecek olan XMP Profil seçeneğinin fazla olması şuan 1 tane kullanabiliyorsunuz, bu fazlalaşır. Önce stabil hale getirelim sisteminizi daha sonra kartınızda farklı frekanslar ve cas deneyebileceğiniz Try It kısmına bakarız.

Düzelmeden kasıt tahminime göre RAM'inizde donanımsal bir arıza yok ise (ki Memtes'te çıkmamış) basit bir işlem. Güncelleme ile size gelecek olan XMP profil seçeneğinin fazla olması şu an 1 tane kullanabiliyorsunuz, bu fazlalaşır. Önce stabil hale getirelim sisteminizi daha sonra kartınızda farklı frekanslar ve cas deneyebileceğiniz TRY ıt kısmına bakarız.

Şu an ilk Mac yaptim word of tankta ilk Mac'ta atmadi 2 3 Mac'ta belli olur 😊

Arkadaşın verdiği tavsiye ile yapılan, işlemciyi 4200Mhz'de sabit çalıştırma ve voltajı düşürmek. Faydalı olur elbette. Bu şekilde ısı düşer ama frekansta anlık olarak 4600Mhz çıkmazsınız. 105W TDP değerine sahip sorun olacağını sanmıyorum voltaj düşük değil. Yinede emin olmak istiyorsan CPU testi yapın prime95 ile.

Arkadaşın verdiği tavsiye ile yapılan, işlemciyi 4200MHz'de sabit çalıştırma ve voltajı düşürmek. Faydalı olur elbette. Bu şekilde ısı düşer ama frekansta anlık olarak 4600MHz çıkmazsınız. 105W TDP değerine sahip sorun olacağını sanmıyorum voltaj düşük değil. Yinede emin olmak istiyorsan CPU testi yapın Prime95 ile.

Ben pek anlamiyorum hocam yanliş anlamayın overclok gibi ince uzmanlik islerinden hepsi oto voltaj ve frekanslar o voltaj oto da olmasini iyi olmadigini soyledi boyle yapmami istedi sanki daha iyi oldu gibi az once sizin dediginiz gibide XMP actim oynuyorum tank oyununu onlie atma vb goremedim sanirsam iyi olacak gibi ama bu test ve oyun oynama zaman alir simdi atmaz yarin atar gibi supriz doludur iyice test edeyim size yazayim tekrardan ufak sorum olacak testlere donmeden once boyle guclu bir islemci merak ettigim en son kac MHz görür?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı