İşlemcim i7 7700 ram buz hızı 2400 MHZ. Yani ben şimdi 2666 MHZ ram alsam boşuna mı?İşlemcinin desteklediğinden fazlasını taksan bile desteklediği kadar hızda çalışacaktır.Daha düşük hızda takarsan bir sorun olmaz o hızda çalışır.
Eğer anakartında XMP benzeri bir teknoloji varsa kullanabilirsin.Ama böyle bir destek yoksa evet 2400 Mhz de kullanırsın.İşlemcim i7 7700 ram buz hızı 2400 MHZ. Yani ben şimdi 2666 MHZ ram alsam boşuna mı?
Teşekkürler tabi XMP destekli anakart nedir bilmiyorumEğer anakartında XMP benzeri bir teknoloji varsa kullanabilirsin.Ama böyle bir destek yoksa evet 2400 Mhz de kullanırsın.
RAM hızını anakart vasıtasıyla arttırmak.Teşekkürler tabi XMP destekli anakart nedir bilmiyorum
Teşekkürler.RAM hızını anakart vasıtasıyla arttırmak.
İşlemci bus hızı RAM hızını etkilemez. Örneğin Anakartın hızı 3000 olsun RAM ler 2000 olsun Anakartında XPM özelliği varsa ve RAM lerin Overclock özellikliyse RAM lerin hızını 3000 'e artırabilirsin. Tam tersi durumda ise Anakartın desteklediği RAM bus hızından daha yüksek bir hızı kullanamazsın.İşlemcim i7 7700 ram buz hızı 2400 MHZ. Yani ben şimdi 2666 MHZ ram alsam boşuna mı?
Yani benim anakartım MSI h110m gaming DDR4 2133 MHZ , işlemcim i7 7700 ram bus hızı 2400. Bu sisteme 2133 üstü ram takamam. Ama anakartım XMP desteklerse takabilir miyim?İşlemci bus hızı RAM hızını etkilemez. Örneğin Anakartın hızı 3000 olsun RAM ler 2000 olsun Anakartında XPM özelliği varsa ve RAM lerin Overclock özellikliyse RAM lerin hızını 3000 'e artırabilirsin. Tam tersi durumda ise Anakartın desteklediği RAM bus hızından daha yüksek bir hızı kullanamazsın.
Dostum işlemcin 2400 MHZ RAM desteğine sahip. Anakartın 2133 MHZ destekliyor. Sorun burda başlıyor. Anakartın 2133 MHZ RAM dan yüksek hızda çalışmaz (Eğer anakartın XMP desteklerse bu seferde işlemci bariyerin oluşacak yani limitin 2400 MHZ olacak bir 300 MHZ RAM artışı elde edebileceksin.)Yani benim anakartım MSI h110m gaming DDR4 2133 MHZ , işlemcim i7 7700 ram bus hızı 2400. Bu sisteme 2133 üstü ram takamam. Ama anakartım XMP desteklerse takabilir miyim?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.