RAM ile HDD'nin yavaşlığını azaltmak mümkün mü?

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Merhaba, 16 GB DDR4 3000MHz Dual Channel bellek kullanıyorum ve daha %50 üstü kullanım bile görmedim neredeyse. Ama sistemde maddi durum sebebiyle değiştiremediğim bozuk bir HDD var ve sistem sanki Ryzen 5 1600 değil de Core 2 Duo var gibi çalışıyor, aşırı yavaşlıyor bazen. RAM'i kullanarak HDD'nin bu açığını kapatmak mümkün mü?

Yapmak istediğiniz şeyin temelinde SSHD gibi birşey olmalı.
SSHD modelleri içinde genellikle HDD+8GB DRAM bulunuyor.

Eğer 60GB bile SSD olsa idi StoreMI ile mümkün olabilirdi.

SSD yok mu sistemde? Bende de bad sectorlu HDD var SSD'yi etkileyebiliyor.
Hocam maddi durumlar sebebiyle yok. SSD fiyatları el yakıyor alamam şu anda ama bol bol RAM var.
Yapmak istediğiniz şeyin temelinde SSHD gibi birşey olmalı.
SSHD modelleri içinde genellikle HDD+8GB DRAM bulunuyor.

Eğer 60GB bile SSD olsa idi StoreMI ile mümkün olabilirdi.
Bunun gibi bir şey yapamıyor muyuz? Sisteminden verim alamıyorum özellikle CS gibi oyunlarda ani olarak disk kullanımı fırladığı için 2-3 saniye bilgisayar kilitleniyor Windows'da olduğu gibi.

RAM'ı bir program aracılığıyla sisteme bir disk gibi tanıtabiliyorduk. Bu disk çok hızlı oluyordu çünkü altyapısında RAM var. Ama aldığınız GB kadar RAM'den eksiliyordu. Ancak sizde yeteri kadar RAM yok. 32GB RAM olsaydı yapılabilirdi.

Programın adını hatırlayamadım. Gören arkadaşlar söyleyecektir. Ancak bu yavaşlıktan kurtulabilmen için işletim sistemini RAM Diske kurman lazım. Windows da en azından 15 GB yer kaplıyordur. Yani RAM yetersiz.

@fromhell1 Mesela 8GB ayırdın diyelim. Normal 8GB bir disk gibi düşün. Direkt bilgi atabiliyordun, normal bir disk gibi. Ve de çok hızlı bir disk, M.2 SSD'lerden bile. Ancak 8GB ayırdığın için RAM'ın 8'e düşer.

Programın adını hatırlayamadım. Gören arkadaşlar söyleyecektir. Ancak bu yavaşlıktan kurtulabilmen için işletim sistemini RAM Diske kurman lazım. Windows da en azından 15 GB yer kaplıyordur. Yani RAM yetersiz.

@fromhell1 Mesela 8GB ayırdın diyelim. Normal 8GB bir disk gibi düşün. Direkt bilgi atabiliyordun, normal bir disk gibi. Ve de çok hızlı bir disk, M.2 SSD'lerden bile. Ancak 8GB ayırdığın için RAM'ın 8'e düşer.
Hocam tamam da ben bilgi atmayacağım mesela CSGO ikonuna tıkladım, oyun RAM'e yüklenip mi açılacak? CS:GO klasörü 15 GB civarı şu anda bende.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı