RAM kısa devre testi nasıl yapılır?

BayOguz

Kilopat
Daha fazla  
Yakın zamanda bilgisayarımın bozuldu ve bir servise verdiğimde işlemcisinin yandığı söylendi, artı olarak ise RAM'lerden bir tanesinin kısa devreli olduğu söylendi. Laptopta 2 adet RAM var, bir tanesini satacağım ama onda da kısa devre olmasından korkuyorum. Kısa devre olup olmadığını avometre yardımıyla vesaire kontrol etmemin bir yolu var mı?

Memtest yaparak neyin problemli olduğunu görebilirsiniz.

Hocam anakart yanık nasıl açacağım bilgisayarı :D

Başka laptop yoksa siradan bir insan test edemez diyebilirim. Multimetre ile denemek lazım fakat yerleri bilmesi falan dert. Ayrıca bir RAM'in kisa devre yaptığını ilk defa duydum.

Başka laptop yoksa siradan bir insan test edemez diyebilirim. Multimetre ile denemek lazım fakat yerleri bilmesi falan dert. Ayrıca bir RAM'in kisa devre yaptığını ilk defa duydum.

Vallahi bende ilk defa duydum bir garibime gitmedi değil. Multimetreyle ölçümler yaptım ama yok anlayamıyorum. Ek olarak kısa devre varsa başkasının laptopunu da riske atmak istemiyorum.

Vallahi bende ilk defa duydum bir garibime gitmedi değil. Multimetreyle ölçümler yaptım ama yok anlayamıyorum. Ek olarak kısa devre varsa başkasının laptopunu da riske atmak istemiyorum.

Teknik servis bunu test ettiyse kanıtlasın hangisinin olduğunu, bunu söylemeleri lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı