Ram Kombinasyonu nasıl olmalı sizce?

Marilyn_Black

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben 2 hafta önce vatandan bir pc topladım. Ramleri 2 x 4 GB GSKILL aldım. Anakartımda 4 slot var. Yalnız benim uğraştığım programın cpu yerine ramlere daha fazla yüklendiğini fark ettim. Yani kullandığım program çalışırken ramler %90 da çalışıyor. Bu durumda yeni ram alıcam. Şimdi aklımda iki fikir var.

1. Elimdeki ramleri vatan a götürüp 2 çift 4 gb ramleri verip tek bir tane 8 almak ve bunun yanına bir tane daha tek modül 8gb almak ve ileride anakartımda kalan diğer 2 slotu böyle doldurmak ve ilerleyen zamanlarda toplamda 32 gb elde etmek. Vatan bunu kabul eder mi sizce? Yani elimdeki 2 çift 4 gb ramleri verip tek bir tane 8 almayı?
( Aldığım ramler şunlar : 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar )
2. Diğeri ise şuan elimdeki 2 x 4 gb ramlere ek iki tane de daha 8 gb tek modül alıp ram leri max 24 gb a çıkartmak.

Sizce hangisi mantıklı arkadaşlar? Yani vatan kabul ederse ilkini seçerim gibi ama size danışmak istedim.

Kabul etmez.Ama sen 1 tane 4 gblık daha al aynından 8 gb gani gani yeter render felan yapmıyorsan..

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematiksel hesaplama yapan bir elektromanyetik simülasyon programı. Ama bu program grafik kartı ile işlem yapmıyor sadece matematiksel analiz yapıyor uzun saatler süren. Ben Cpu ya yüklenir diye i7 4770 aldım ram ı 8 gb da tuttum ama şimdi fark ettim ki sadece o program çalışırken Cpu yu %50 de, Ram i % 90 da çalıştırıyor. Tek modül 8gb mı alayım yoksa 2 x 4 gb mı?

Matematiksel hesaplama yapan bir elektromanyetik simülasyon programı. Ama bu program grafik kartı ile işlem yapmıyor sadece matematiksel analiz yapıyor uzun saatler süren. Ben Cpu ya yüklenir diye i7 4770 aldım ram ı 8 gb da tuttum ama şimdi fark ettim ki sadece o program çalışırken Cpu yu %50 de, Ram i % 90 da çalıştırıyor. Tek modül 8gb mı alayım yoksa 2 x 4 gb mı?
Eğer tek slot alırsanız anakart üzerinde bulunan 4 tane slottan daha fazla yararlanırsınız. Böylece 32gb yolu açılır.

Vatan böyle bir şey asla yapmaz. Eğer bilgisayar bakkallarından alsaydın yaparlardı. 4 gb bir tane daha al.

Eğer bilgisayarı topladıktan sonra ek olarak sadece ram veya harddisk lazımsa bakkaldan alın. Ama ekran kartı, anakart, işlemci veya kasa lazımsa bize danışıp değişik bilgisayar mağazalarından (Vatan gibi) alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı