RAM Kullanımı Fazla

efewefe

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, Windows 10 Pro versiyon 2004 kullanmaktayım. Bazen bigisayarı açtığım zaman daha ilk açıldığı haliyle 9 gigabyte RAM kullanımı görüyorum ve bilgisayarın açılma hızı yavaşlıyor. Bu durum olduğu zaman restart atıyorum ve normale dönüyor. Ama bu son zamanlarda sıklaşmaya başladı ve daha bu gün bilgisayar 15.9 GB RAM kullanımı gördü. Görev yöneticisine bakıyorum, en fazla Opera kullanıyor; o da 700 megabyte falan oluyor. Yani kullanan bir uygulama da yok. Sizce sebebi nedir? Donanımsal bir şey olma ihtimali var mıdır?

Sanırsam formatı deneyeceğim zaten kullanmadığım yığınla uygulama yüklü. Sadece indirdiğim yüksek boyutlu dosyalar için üzülüyorum :). Eğer sorun çözülmez ise buraya tekrardan yazarım

Sanırsam formatı deneyeceğim zaten kullanmadığım yığınla uygulama yüklü. Sadece indirdiğim yüksek boyutlu dosyalar için üzülüyorum :). Eğer sorun çözülmez ise buraya tekrardan yazarım
Dostum bence format attıktan sonra bilgisayarı açtığın gibi debloat yap ve ayarlarda ne gördüysen kullanmadığın her şeyi kapat, ama KESİNLİKLE debloat işlemini yapman lazım Windows'un performansı ciddi derecede arttırıyor, bunu Windows'u yeni kurduğunda yaparsan çok daha etkili olur, her güncellemede bloatware geri yüklenceği için her güncelleme sonrası yap sadece Windows'un hızını izle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı