Çözüldü RAM Kullanımı normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ronnietory

Hectopat
Makaleler
1
Bu RAM kullanımı normal mi? 8 GB RAM var ve sadece görev yöneticisi açık.

Screenshot_5.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşletim sistemi, RAM kullanımını RAM'in kaynak limitine göre optimize eder.

RAM boyutu arttıkça boşta kullanımın artması normaldir. Siz oyuna girince veya yüke sokunca sistem onu optimize eder.

Ancak günümüz şartlarında 8 GB RAM pek yeterli değil artık. Her ne kadar optimize edilse de kaynak istiyor yazılımlar.
Windows 10 4 GB RAM nasıl kullanıyor? Benim bildiğim en fazla 3 kullanması lazım. Mem Reduct indirip bir sıkıştırır mısınız oyuna girmeden önce?

Windows 10 boşta 2.5 yük altındayken 3.5-3.8 GB arası RAM tüketiyor. Donanıma ayrılan 100 MB kadar bir RAM var. Toplamda kullanılabilir 4.1-4.2 GB arası oluyor. Laptopum yanımda değil. Ama geçtiğimde SS'lerim.

İşletim sistemi çok yiyor maalesef. Arkadaşların da belittiği gibi ben de ilk 8 GB kullanıyordum 16'ya geçince bayağı hafifledi yükü.

Boşta Windows 10 ile hemen hemen aynı gibi.

Eki Görüntüle 1145932

Korkunç bir durum ya. Sistem boşta ama 2.7 GB RAM gitmiş bile. Bir oyun açacaksın bitecek RAM :D Şaka gibi. Bir de Discord falan eklersen üstüne %80-90 RAM kullanımı. Ben şimdilerde 16'yı yetiremiyorum kendime. Bir 16 daha alacağım. 8 hiç yeterli değil ya.

Korkunç bir durum ya. Sistem boşta ama 2.7 GB RAM gitmiş bile. Bir oyun açacaksın bitecek RAM :D Şaka gibi. Bir de Discord falan eklersen üstüne %80-90 RAM kullanımı. Ben şimdilerde 16'yı yetiremiyorum kendime. Bir 16 daha alacağım. 8 hiç yeterli değil ya.
1629721326716.png

Arkada sadece discord, opera (iki sekme) bir de league of legends CLIENT açık. Oyun değil. Client. Yani PUBG oynadınız mı bilmem ama "oyna" tuşuna basmak için olan şey.

İşletim sistemi, RAM kullanımını RAM'in kaynak limitine göre optimize eder.

RAM boyutu arttıkça boşta kullanımın artması normaldir. Siz oyuna girince veya yüke sokunca sistem onu optimize eder.

Ancak günümüz şartlarında 8 GB RAM pek yeterli değil artık. Her ne kadar optimize edilse de kaynak istiyor yazılımlar.

Çözüm
Normal. Benim bilgisayarda da aynısı var. Antilware Service Executable yaklaşık 150 MB bellek tüketiyor. Hele ki işletim sistemin Microsoft'un her hizmetini barındıran Windows 11'se bu çok normaldir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı