Selam arkadaşlar. RAM MHz artırmak istiyorum. Şu an XMP ile 3000 MHz hızında çalışıyor. Ben bunu 3400 ila 3600 MHz seviyesinde çalıştırmak istiyorum. @Tolga Samet Hocam sanırım siz bilgilisiz bu konularda, nasıl yapacağım konusunda yardımcı olurmusunuz ?
Hazır profilleri deneyerek veya deneme yanılma yoluyla bulabilirsin. XMP kapat, frekansı 3600 MHz'e ayarlayıp voltajı 1.35V'a çek. Ardından gecikmeleri biraz yüksek tut ve Memtest86 ile test et. İlk 6 testi başarıyla geçerse ilk değerden başlayıp düşür ve her aşamadan sonra test et. Mantık bundan ibaret. Farklı bir sorun varsa sorabilirsin, buralardayım.
Hazır profilleri deneyerek veya deneme yanılma yoluyla bulabilirsin. XMP kapat, frekansı 3600 MHz'e ayarlayıp voltajı 1.35V'a çek. Ardından gecikmeleri biraz yüksek tut ve Memtest86 ile test et. İlk 6 testi başarıyla geçerse ilk değerden başlayıp düşür ve her aşamadan sonra test et. Mantık bundan ibaret. Farklı bir sorun varsa sorabilirsin, buralardayım.
Memtest'i sistem açılınca deneyeceğim değil mi? "Ilk değerden başlayarak düşür" ne demek diye sorucakım, ama anladım CL değerini kast ediyorsunuz. İlk olarak CL20 nasıl değer sizce?
@EvieFrye Ben başlangıç olarak 3600 CL18 olarak başlamıştım, zaten son sınırmış . İstersen deneyebilirsin 18. Memtest86'yı USB'den boot ederek kullanıyorum ben.
@Mithat Berhan@Tolga Samet OC yaptığım anda sizinle iletişim halinde olabileceğim bir steam vb var mı? İlk kez yapıyorum, ve yanlış bir şey yaparım diye korkuyorum
Memtest86'nın çalışma prensipini anladım
USB belleye de yazdırdım programı. Şimdi geriye kaldı OC yapıp test etmek. Ama anlamadığım tek şey CL değerini nereye yazacağım ve nasıl yazacağım.