RAM Manuel OC nasıl yapılır?

EvieFrye

Kilopat
Makaleler
5
Yer
Azerbaycan,Bakü
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. RAM MHz artırmak istiyorum. Şu an XMP ile 3000 MHz hızında çalışıyor. Ben bunu 3400 ila 3600 MHz seviyesinde çalıştırmak istiyorum.
@Tolga Samet Hocam sanırım siz bilgilisiz bu konularda, nasıl yapacağım konusunda yardımcı olurmusunuz 🙂?

Hazır profilleri deneyerek veya deneme yanılma yoluyla bulabilirsin. XMP kapat, frekansı 3600 MHz'e ayarlayıp voltajı 1.35V'a çek. Ardından gecikmeleri biraz yüksek tut ve Memtest86 ile test et. İlk 6 testi başarıyla geçerse ilk değerden başlayıp düşür ve her aşamadan sonra test et. Mantık bundan ibaret. Farklı bir sorun varsa sorabilirsin, buralardayım.

Hazır profilleri deneyerek veya deneme yanılma yoluyla bulabilirsin. XMP kapat, frekansı 3600 MHz'e ayarlayıp voltajı 1.35V'a çek. Ardından gecikmeleri biraz yüksek tut ve Memtest86 ile test et. İlk 6 testi başarıyla geçerse ilk değerden başlayıp düşür ve her aşamadan sonra test et. Mantık bundan ibaret. Farklı bir sorun varsa sorabilirsin, buralardayım.
Memtest'i sistem açılınca deneyeceğim değil mi? "Ilk değerden başlayarak düşür" ne demek diye sorucakım, ama anladım 😃 CL değerini kast ediyorsunuz. İlk olarak CL20 nasıl değer sizce?

Memtest86'nın çalışma prensipini anladım 🙂
USB belleye de yazdırdım programı. Şimdi geriye kaldı OC yapıp test etmek. Ama anlamadığım tek şey CL değerini nereye yazacağım ve nasıl yazacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı